Het vallen van de bladeren

SMS
24/10/2006
🖋: 

Dat universiteiten of hogescholen een onmiskenbare aantrekkingskracht hebben, werd onlangs nog maar eens bewezen door de kersverse Miss World Tatana Kucharova. Gevraagd naar haar toekomstplannen antwoordde het 18-jarige gansje dat ze graag naar de universiteit wil, maar ook model wil worden. U merkt het al: hier is over nagedacht. Tenslotte kan niet iedereen aan de slag gaan in een zogenaamde "friteuse". Aangezien wij Veronique De Kock niet (tegen haar natuur in) op ideeën willen brengen, leggen we dit item terzijde en concentreren we ons op andere zaken.

Een Italiaans speleoloog en socioloog heeft de intimiteit van een grot opgezocht en is van plan om daar maximaal drie jaar in te verblijven. Op die manier hoopt hij inzicht te verwerven in het natuurlijke ritme van het menselijk lichaam. Dit zou dan moeten resulteren in een betere dosering van medicijnen en vermindering van stress en slaapproblemen. Het nieuwtje leverde de brave man alvast de titel ‘Holbewoner van het jaar’ op in de Italiaanse media. Deze titel mag echter niet verward worden met die van ‘Neanderthaler van het jaar’, een benaming die de laatste 20 jaar gemonopoliseerd wordt door Silvio Berlusconi.

 

In Vietnam ontsnapte een jongetje van amper 13 maanden oud miraculeus aan de dood. De tyfoon Xangse slingerde hem over een gebouw van twee verdiepingen hoog om hem tenslotte 150 meter verder te dumpen in een vijver. Als bij wonder hield de baby slechts enkele hoofdwonden over aan zijn kamikazevlucht. Britney Spears en haar kroost hebben alvast laten weten dat ze niet onder de indruk zijn.

 

Een Amerikaanse vrouw werd op de luchthaven van de Ierse stad Cork betrapt op het smokkelen van drugs. Ze had geprobeerd de douane te misleiden door een kilo heroïne in zwarte zakjes in haar kapsel te verstoppen. De smokkelwaar werd mede ontdekt doordat één van de zakjes gescheurd was, waardoor zelfs het flinterdunne excuus van een acute aanval van pêllekes overbodig werd.

 

GSM gestolen? De Britse firma Synchronica ontwikkelde software waardoor je GSM, als hij gestolen wordt, non-stop een doordringend krijsend geluid uitstoot. Deze nieuwigheid wil de veelvuldige diefstallen van GSM-toestellen een halt toeroepen door ze op die manier onbruikbaar te maken voor niet-rechtmatige eigenaren. Waar de ontwerpers het onuitstaanbare gekrijs vandaan hebben gehaald is nog niet geweten. Volgens de laatste geruchten zou het hier echter gaan om een combinatie van de stem van Frans Bauer en tram 10 aan de bocht van de Melkmarkt.