wokeismus terrorem

doorbraken

18/04/2023
🖋: 

Antwerpen staat al enkele tijd onder gevaar: de georganiseerde misdaad, herhaaldelijke aanslagen van het internationaal drugscircuit en nu ook woke. Stuk voor stuk bedreigingen voor onze samenleving en in het specifiek voor Bart De Wever.

Onze burgemeester maakt zich vooral enorm zorgen over woke: “We worden bedreigd door mainstream denkers die ons willen dicteren wat we moeten vinden.” Een angstaanjagende gedachte voor De Wever: “Wokers zetten de pilaren van onze samenleving aan het trillen.” Naar aanleiding van die kopzorgen schreef hij een manifest over woke en alle mogelijke gevolgen van dien.

De woke-epidemie is geen recent probleem volgens De Wever: “Het is een kanker die al eeuwenlang wegvreet aan de westerse samenleving.” De historicus ging op zoek naar bronmateriaal dat bewijst dat woke een probleem is van alle tijden. “Ik vond sporen van woke die dateren uit de klassieke oudheid”, klinkt het. “Sedert 251 n.C. zei de Romeinse keizer Hostilianus al: ‘Nihil his diebus dicere non licet’.” (wij mogen tegenwoordig niets meer zeggen n.v.d.r.). Een betekenisvol citaat, vindt De Wever: “Het bewijst niet alleen de ernst van dit probleem, maar ook de bedreiging op de vrijheid van meningsuiting, waar ik vandaag de dag nog mee kamp.” De politicus haalt dat ook aan in zijn manifest: “Vrijheid van meningsuiting is een van de steunpilaren van de westerse wereld. Als dat bedreigd wordt, is dat een regelrechte aanval op de democratische mens.” Ook daarover vond De Wever een belangrijk citaat: “Keizer Postumus besefte al in 260 n.C. dat censuur de nagel op onze doodskist zal zijn: ‘Wokeismus hominem humanum necat’.” (het wokeisme doodt de humanistische mens n.v.d.r.).

De Wever wil komaf maken met alle censuur die hem wordt opgelegd door wokers. “Ik word bijna elke dag aangevallen op Twitter, dat kruipt me niet in de koude kleren”, vertelt De Wever. De politicus begon een onderzoek om erachter te komen wie de wokers zijn: “Het moet ermee gedaan zijn, daarom begon ik aan een nieuw historisch onderzoek. Wie zijn de wokers? Van waar komen ze en wanneer zijn ze ontstaan?” Zo kwam De Wever tot een conclusie: “Uit mijn onderzoek blijkt dat de homo wokus afstamt van de Romeinse rebellen die in opstand kwamen onder Julius Caesar en hem vervolgens vermoordden. Ik kan uit die informatie alleen maar conclusies trekken. Rebellen blijven rebellen. Wokers zijn een bedreiging voor de democratie waar we absoluut vanaf moeten om te voorkomen dat zulke gruweldaden zich in de toekomst nog herhalen.”

Hoe de burgemeester een einde wil maken aan de woketerreur, is nog niet helemaal duidelijk. “Ik ben nog bezig aan een concreet beleid. Wat ik wél al kan zeggen is dat ik veiligheid heel serieus neem. Ik neem daarbij een voorbeeld aan de Romeinse keizer Salus, die al sedert 150 n.C. zei: ‘ut ipsum bonum satellitum’.” (neem jezelf een goede bodyguard n.v.d.r.). De Wever sluit af: “Daarom zal ik inzetten op een verhoogde beveiliging van Antwerpen, waarbij toeristische plekken zoals de Grote Markt uiteraard voorrang zullen krijgen.”