stretch je slim

na inspanning komt ontspanning

02/12/2017
Stretch je slim (© Michelle Bonami | dwars)
Bron/externe fotograaf

Michelle Bonami

🖋: 
Auteur extern

Sophia_Getfit


Heb jij weleens last van stramme schouders en armen na een hele dag boven die boeken te hangen? Heeft een examen ervoor gezorgd dat je volledig gespannen bent? Sofie van Sophia_Getfit deelt met ons de beste manieren om de last van je schouders te laten vallen en weer volledig tot rust te komen.

oefening 1

Plaats je knieën net iets wijder dan je lichaam, strek je armen uit naar voren en duw je schouders naar beneden. Heb je te veel geschreven tijdens het studeren? Dit is dé perfecte manier om je schouders en armen te ontspannen!

oefening 2

Plaats je knieën opnieuw iets wijder dan je lichaam maar leun deze keer achterover. Hou je voeten zo dicht mogelijk tegen je lichaam aan en steun op je ellebogen indien nodig. Na lange tijd op een bureaustoel te zitten is deze houding uitstekend om je benen te stretchen. Adem langzaam in en uit, sluit je ogen en ontspan.

oefening 3

Ga op je rug liggen, trek een knie in en breng diezelfde knie over naar de zijkant. Met je ene arm trek je je knie opzij, met je andere arm duw je jezelf naar beneden. Het is belangrijk dat je beide schouders op de grond houdt. Dit is een geweldige twist voor je onderrug!

oefening 4

Deze vierde en laatste stretchpositie heet de “downward dog”. Duw je voeten op de grond, probeer je hielen zo dicht mogelijk bij de grond te houden. Strek je armen uit naar voren en leun met je bovenlichaam door naar de grond toe. Met deze stretch haal je al de spanning uit je schouders, bovenrug én kuiten.

Succes!