tea-riffic

examentheetjes

23/01/2023

De blok doorkomen doet ieder op zijn eigen manier. De een wandelt als een gek rondjes door zijn kot, de ander giet Red Bull achterover alsof zijn leven ervan afhangt en ondertekende theeliefhebber drinkt uiteraard thee. Maar welke thee drink je op welk moment voor een optimale examenprestatie?

doorslikthee

Je dacht dat je vorige examens slecht waren gegaan, maar dat gevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon na dit teleurstellend, verschrikkelijk, afgrijselijk, weerzinwekkend slechte examen. Niets beter dan een verfrissende tas ‘Breezy Strawberry’ van Clipper om de nasmaak ervan weg te spoelen. Voeg exact veertien suikerklontjes en zes scheppen honing toe en je thee zal zodanig zoet zijn dat ook de laatste bittere restjes van dat verdomde examen zullen verdwijnen. Toch niet gelukt? Dan herhaal je het proces gewoon. Wie beweert dat er iets mis is met een tweede, derde of zelfs vierde tas is een hater. Theefabrikanten hebben een reden om meer dan één zakje in een doos te stoppen. Dat later alsnog zal blijken dat je een tien haalde, is op dit moment irrelevant.

 

Clipper Breezy Strawberry

Clipper

te koop bij Albert Heijn

€3,19 voor 35 gram

 

feestthee

Je laatste examen zit erop. Proficiat, je behoort tot de overwinnaars van de examenstrijd. Geef jezelf maar een schouderklopje of tien en schenk dan een tas thee in. Die thee was tenslotte je trouwe partner in de strijd. Blijkbaar bestaat er iets als champagnethee, maar dat moet zelfs deze theefanaat nog eens uitproberen. Voor nu zal de thee in de vrolijkste verpakking moeten dienen om je overwinning te vieren. ‘Ginger Spice’ van Pickwick is een grote kanshebber in die categorie. Zoek maar eens op, dat egeltje en vosje doen je alle stress van de afgelopen weken vergeten. Je kunt er natuurlijk ook meteen een heus theekransje met je vrienden van maken. Zei iemand ‘Cuperus’? Dat buitencampusstudenten het blijkbaar moeten doen met automaten en Starbucks-ish zaken is een schande.

 

Ginger Spice

Pickwick

te koop bij Albert Heijn

€2,19 voor 26,25 gram

 

afwachtthee

Nu de blok erop zit, breekt een volgende zenuwslopende periode aan. De komende weken zul je voor en na elke maaltijd, op het toilet, voor het slapengaan en op elk ander moment dat je meer dan twee seconden niet afgeleid bent door een andere bezigheid SisA refreshen. Je beseft wel dat de resultaten pas aan het einde van de lesvrije week zullen verschijnen, maar je weet toch maar nooit. De enige thee die je tot dan kalm zal kunnen houden, is een klassieke kamillethee. En nee, je hoeft je resultaten niet nog eens na te kijken terwijl je op je warm water wacht.

 

Infusion Camomile

Lipton

te koop bij Carrefour

€2,59 voor 14 gram