thanks for watching (1)

willekeurige selectie van interessante YouTube-kanalen

07/06/2017
🖋: 

Laat het gerampetamp van Ken en Pommeline je koud, heb je Iron Man al vijf keer gezien en ben je nu wel klaar met dat depressieve gedoe van die ene griet uit die nieuwe Netflix-serie? Weet je met andere woorden niet naar wat te kijken? Onze tip: surf naar YouTube! Kattenfilmpjes maken daar al lang niet meer de dienst uit, want het platform wordt tegenwoordig bevolkt door professionele content creators. YouTube-filmpjes vormen met hun gemiddelde lengte van tien minuten overigens de perfecte break. Hieronder een summiere lijst van een aantal JijBuiz’ers van verschillende slag, die je misschien nog niet bent tegengekomen. Cheers!

How It Should Have Ended (film/comedy)

Op een uitzonderlijk geestige manier steekt How It Shoud Have Ended (of kortweg HISHE) de draak met plotholes en finales van uiteenlopende blockbusterfilms. Waarom maakte het fellowship in The Lord of the Rings niet meteen en blijvend gebruik van de reuzearenden? Konden Luke en Leia niet beter Jabba the Hutt uitschakelen in plaats van één voor één binnen te sluipen? En had Ultron, met zijn ongelimiteerde toegang tot internet en alle andere technologie, niet gewoon direct moeten winnen? Vragen die HISHE voor je beantwoordt in een enorm geinige tekenfilmstijl. Aanrader voor zij die verkocht zijn: de Super Café-compilatie waarin Superman en Batman over de laatste filmtoppers van gedachten wisselen. Hi-la-risch.

 

 

 

CrashCourse (educatief)

Crash Course

Wist je dat John Green, de auteur van o.a. The Fault in Our Stars en Paper Towns, een YouTube-kanaal runt met zijn broer Hank? CrashCourse biedt een heel aantal ‘lespakketten’ aan, gaande van filosofie en filmgeschiedenis tot computerwetenschap en fysica. Een filmpje duurt maximaal tien minuten en zit boordevol behapbare informatie. Begrijp je nog steeds geen jota van Ockhams scheermes, de Arithmetic Logic Unit of pakweg integralen? Wie weet zorgt de alternatieve uitleg van de broeders Green en hun collega’s wel voor dé aha-erlebnis.

 

 

 

Mr. Sark (gaming)

Wie fan is van YouTube-gamers als Vanoss, TheSyndicateProject en PewDiePie, dient Mr. Sark aan zijn abonnementenlijst toe te voegen. De grappige en aimabele man uploadt niet vaak, maar wanneer hij een filmpje aan YouTube toevoegt, maakt dat deel uit van de crème de la crème van de gamingcommunity. Vooral zijn enorm verfijnde editing springt in het oog, net als zijn rake humor. Voor wie op YouTube ooit het teloorgegane Machinima Respawn volgde, zal Mr. Sark een vertrouwd gezicht zijn. Maar Machinima Respawn-aanhangers zijn in onze contreien op een hand te tellen en de roem van de Amerikaanse gamer blijft miniem. Daarom de kruistocht van ondergetekende: kijk naar Mr. Sark!

 

 

 

Cinefix (film/informerend)

Cinefix

Toonaangevend filmkanaal dat vooral bekend staat om zijn top tien-lijstjes. En vooraleer je met je ogen draait en “alweer zulke simpele lijstjes” zucht, is het noodzakelijk om te weten dat de lijstjes van de concurrentie (denk Watchmojo) stierenstront zijn in vergelijking met die van Cinefix. Reden daarvoor? Cinefix maakt daadwerkelijk zijn huiswerk. Stel dat de vraag luidt: “Wat zijn de tien beste oorlogsfilms aller tijden?” Watchmojo zal al snel de meest recente en bekende oorlogsfilms opvoeren en tot een lijst komen met voorspelbare films van overwegend Amerikaanse makelij. Cinefix daarentegen voert telkens research uit doorheen de hele filmgeschiedenis en laat zich niet tegenhouden door landsgrenzen. De keuzes zijn daarom steeds weloverwogen en verfijnd, en je kan steevast enkele nieuwe films aan je eigen lijst toevoegen.