student life sn(h)acks

pottenkijkers

07/12/2016
🖋: 

Haal je 'fat pants' uit de kast en dij uit met dwars in deze online vreet- en zuiprubriek voor mensen die het nét even anders doen. Mensen die houden van empirisch experimenteren, eetbaar exploreren en extravagant exposeren met een beperkt budget doch calorierijke fantasie. Omdat een lekkere snack al eens kan helpen om jezelf toch te motiveren bij het studeren, geeft redacteur Robbe in deze examenpottenkijker enkele handige tips.

Erg in de mode en goed voor de gezondheid zijn de healthy snacks die menig Instagram- en Facebookaccount kleur geven. Maar niet iedereen heeft daar een boodschap aan. Zeker in deze drukke periode is alleen het tijdsgebrek al een reden om je toevlucht te zoeken in een snelle snack. Onder het mom ‘de boog moet niet altijd gespannen staan’ volgen hier enkele tips en ideetjes voor de niet-al-te-gezonde-snelle-hap.

 

magische microgolf

warme wafels

Tijdens de examenperiode is een van de favoriete pauzes de wandeling naar de koekjeskast. Even snel een suikerwafel nemen en terug naar de studeerplek. Om het toch een beetje specialer te maken en je misschien een extra boost te geven, kan je je suikerwafel (liefst zonder chocolade) opwarmen. Even in de microgolfoven of croque-monsieurmachine en je hebt binnen de minuut het gevoel dat je een warme wafel staat te eten op de kerstmarkt.

 

plus pizza

Je had de vorige dag geen zin meer om te koken en hebt snel pizza laten komen? Je hebt misschien nog wat overschot, maar koud vind je pizza maar niks? Ook die kan je in je microgolfoven schuiven en opwarmen, alleen wordt die dan meestal week. Een tip: plaats een kom met een beetje water in je microgolf. Zo blijft de korst iets krokanter!

 

snelle scramble

Het is de ochtend van je examen en je wordt wakker met een vaat van drie dagen. Voor afwas is er absoluut geen tijd meer, maar je moet toch iets eten voor je aan je examen begint? Een alternatieve manier om scrambled eggs te maken dient zich aan! Neem een kom of kop en vet deze even in zodat er niets aanbrandt. Breek het aantal eieren dat je wil eten en doe ze samen met een scheutje room/melk in de kom. Plaats ongeveer 45 seconden in de microgolfoven. Haal het kommetje er vervolgens uit en roer eens goed. Plaats dan opnieuw in de microgolf en na nog eens een 45-tal seconden zou je een perfect ontbijt moeten hebben.

 

diverse diepvriezer

koude koffie

Wie koffie beu gedronken is maar toch zijn portie cafeïne nodig heeft, kan het volgende eens proberen. In plaats van de zoveelste tas koffie te drinken, maak je gewoon je eigen iced coffee. Je dient wel op voorhand wat werk te verrichten. Neem een ijsblokjesvorm en vul deze met melk en (kleine) stukjes Oreo’s. Stop de vorm een dag op voorhand in de diepvries. Wanneer je een kopje wilt, zet je je koffie straffer dan gewoonlijk. Voeg de (melk)ijsblokjes toe en je hebt je eigen iced coffee. Geen fan van Oreo's? Op internet vind je tal van variaties!

 

prachtige pralines

De ijsblokjesvorm kan je trouwens ook gebruiken om je eigen ‘pralines’ te maken. In plaats van een gewone lat chocolade als tussendoortje te nemen, kan je deze ook smelten in een pot. Giet de gesmolten chocolade tot in het midden van de ijsblokjesvorm. Steek er dan nootjes, gedroogd fruit, M&M’s … in en vul tot aan de rand met de rest van de chocolade. Stop de vorm vervolgens in de diepvriezer en je eigengemaakte ‘pralines’ zijn klaar.

 

Mocht geen enkel van deze ideeën je aanspreken, kijk dan zeker eens op het wereldwijd web. Je vindt duizenden tips en tricks voor leuke en snelle snacks. Het is niet alleen een andere manier van pauze nemen, maar een specialer tussendoortje is vaak ook een goede motivatie om er terug tegenaan te gaan. Veel succes alvast!