sport en stimulans

vijf Instagramaccounts die je zeker moet volgen

07/05/2020

Door Instagram scrollen, het is dezer dagen een bezigheid op zich. Ben jij een fervent Instagram-feedscroller? Lees dan zeker verder, want onze redacteur zet voor jullie haar favoriete accounts per thema op een willekeurig rijtje. Deze keer in de spotlights? Sport!

Profielfoto van nietnulaura@startrunningtoday

Start Running Today

Ben jij van nature geen fervent loper? Dan biedt Start Running Today jou de nodige dosis motivatie, en dat met inspirerende quotes afgewisseld met stimulerend beeldmateriaal. Benieuwd hoeveel kilometer je moet lopen om twee cupcakes aan calorieën kwijt te spelen? Geen idee wie als 13-jarige het wereldrecord op de vrouwenmarathon verbrak in 1967? Of gewoon wat aanmoedigende woorden nodig? Je vindt het allemaal op dit account voor lopers. Toevallig ook zin om meditatie een keer uit te proberen? Op het Instagramaccount vind je bovendien nog een link naar een gratis meditatieles voor beginners. Waar wacht je nog op?

 

Sportclub MOVES

MOVES richt zich voornamelijk op kinderen, jongeren en ouderen en dat voor zowel dansen, turnen als zwemmen. Op het Instagramaccount moves_fit delen de trainers van de sportclub sinds het begin van de lockdown hun beste home work-outs en food tips. Nood aan wat beweging? Aan de hand van korte filmpjes en de bijhorende schriftelijke instructies volg je makkelijk een full body, ab of booty work-out. Ook stretchsessies behoren tot het aanbod. De pagina wordt aangevuld met tips voor gezonde recepten en motiverende quotes. Fans van sportieve uitdagingen vinden ook hun gading: een slide-, squat-, sluip- en yoga-challenge kan je hier alvast ontdekken.

@moves_fit

 

@jozefien_yogatime

Jozefien Yogatime

Yoga, het is voor velen een zalige ontspanning na een drukke werkweek. Met Yoga Time tracht Jozefien sinds 2015 yoga toegankelijk te maken voor iedereen en op elk moment van de dag. Op haar Instagramaccount kan je verschillende oefeningen terugvinden, waaronder ook stoelyoga. Bovendien biedt Jozefien ook gratis en live yogasessies aan, met de vraag voor een vrije bijdrage. Stretch en Ontspan yoga, Lunch yoga, Sleep Tight yoga en Relax Yin yoga, het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden die de revue passeren. Benieuwd? Neem dan zeker ook een kijkje op de website van Yoga Time voor meer informatie.

 

Sport met May

Maynaka noemt zichzelf 'not your average work out buddy' en staat met Sport met May altijd paraat wanneer jij nood hebt aan een digitale work-outbuddy. Met foto’s en filmpjes tracht ze jou te motiveren om mee aan het sporten te slaan. Gewoon van thuis uit of in de gym, aan jou de keuze. Hoge intensiteit intervaltrainingen (HIIT), buikspieroefeningen, stretch routines en tips voor de bilspieren, Maynaka geeft je gratis trainingsadvies. Niets motiveert je meer: zien sporten doet sporten. Behoefte aan gepersonaliseerde work-outs? Ook daarvoor kan je Maynaka contacteren via haar Instagramaccount.

Profielfoto van eva_mouton@sportmetmay

 

@hannaoeberg

Gym & Fitness met Hanna Öberg

Hanna Öberg is een Zweedse YouTuber die zich voornamelijk bezighoudt met gym en fitness. Als kersverse mama deelt ze op haar Instagramaccount de beste home work-outs – met en zonder attributen zoals gewichten en weerstandsband – met haar volgers. Ook aan challenges geen gebrek. Hoe lang houd jij het bijvoorbeeld vol om te muurzitten, te planken of sit-ups te doen? Dat je ook met je vriend of vriendin kan work-outen, bewijst Hanna met een echte couple workout. En wie weet vang je tussendoor ook wel een glimp op van haar zoontje Collin.

 

 

Benieuwd naar onze redacteur haar favoriete cartoonisten op Instagram? Dan kan je hier terecht.