over Sport & Lifestyle

een blik achter de schermen bij Antwerpse bloggers

23/03/2018

Bloggen, het is een welbekend fenomeen met desondanks een nichepubliek aan lezers. Daarom zet dwars in deze reeks Antwerpse bloggers in de kijker, die zich toespitsen op specifieke interesses en thema's. Deze week hebben we het met Tamara en Sofie over Sport & Lifestyle.

Sinds twee jaar staat 'Sophia_Getfit' online, de blog van Sofie (23). Zij studeert Cross-Media Management aan de Karel de Grote-Hogeschool. 'Avocado in heels', de blog van Tamara (27), staat sinds het einde van de zomer van 2017 online. Zij is momenteel werkzaam in de logistieke sector in Antwerpen.

 

bezige bijen

Als student-ondernemer heeft Sofie een erg drukke planning. Ze combineert haar studies met de leiding van haar dansstudio Petit Plié. Tamara ervoer dan weer een overschot aan tijd zodra ze startte met werken: “Mijn vriend is webdesigner in bijberoep en werkt veel. Ik vind het leuk om zelf ook iets extra om handen te hebben. Het is ook niet fijn wanneer een van de twee met zijn vingers zit te draaien." Om haar vrije tijd op te vullen, startte ze met een blog. Voor beide meisjes is het erg belangrijk dat ze plezier beleven aan wat ze doen. Sofie verwoordt het als volgt: “Ik heb thuis een planner die echt bomvol staat. Dat is geen probleem voor mij, want alles wat ik doe vind ik erg leuk.”

 

Al mijn content bestaat eruit te informeren en te motiveren.

 

Sophia_Getfit bevat onder andere tips over gezondheid (van slaap tot supplementen), sport en beweging. Zo schrijft ze blogposts over activewear, sportkledij. “Het doel hiervan is mensen informeren over nieuwe collecties, soms al voor die in de winkel verschijnen. Zo kunnen mijn lezers beslissen wat ze zullen kopen op basis van mijn mening en reviews.” Voorts schrijft ze over sporttrainingen, stretching, dansen en lenigheid. “Al mijn content is bedoeld om te informeren en motiveren”, sluit ze af.

 

Bij Tamara ligt de focus op gezonde voeding. “Ik wil vooral laten zien dat diëten en op je gezondheid letten niet betekent dat je enkel een appel mag eten. Het is belangrijk om een goede balans te vinden”, vertelt ze. Ook bij Sofie ontbreekt die interesse voor gezonde voeding niet: “Samen met mijn vriend doe ik vaak aan meal prep en zijn we grote fan van de pakketten van Muscle Food. We hebben altijd voldoende eten in huis. Eén tip: naar de supermarkt gaan met honger is geen goed idee!”

 

Sofie
Sophia GetFit
 

 

rolmodellen

Volgens Tamara is het belangrijk om bewuster te eten. Er bestaat geen schema dat je blindelings kan toepassen, want iedereen heeft andere noden. Dat is iets wat veel mensen volgens haar niet vatten. “Mensen willen veel resultaat zien op een korte periode en gaan vaak uit van het idee ‘ik wil er exact uitzien zoals jij, dus ik ga exact doen wat jij doet’.”

 

Ik zeg steeds dat het belangrijk is om een goede balans te vinden.
Af en toe zondigen mag.

 

“Ik krijg heel veel berichtjes van meisjes met de vraag hoe het komt dat ze nog niet mager zijn, terwijl ze bijna niets eten”, vult Sofie aan. Ze benadrukt dat slank worden niet gelijk staat aan stoppen met eten, het gaat erom ‘anders’ te eten. Als antwoord verwijst ze graag naar haar gids en raadt ze aan om macro’s te tellen: voedingsstoffen die energie leveren, zoals eiwitten, koolhydraten en vetten. “Soms eten mensen te veel of juist te weinig vetten. Door het tellen van macro’s kan je nagaan wat je eigenlijk binnenkrijgt.”

 

Nu ze een blog heeft over gezonde voeding, wordt Tamara af en toe door familie en vrienden ludiek 'op de vingers getikt' over het eten dat ze opschept tijdens een familiefeest of bestelt op restaurant: “Dan zeg ik steeds dat het belangrijk is om een goede balans te vinden. Af en toe zondigen bij een speciale gelegenheid mag uiteraard.”

 

sociale media

Tamara dacht er al langer over na om haar recepten te delen op het internet: “Het is fijn om positieve reacties te krijgen op de dingen die ik deel. Op Instagram worden er onderling veel complimenten en blijk van steun gedeeld terwijl deze in het dagelijkse leven vaak gedacht maar niet uitgesproken worden. Mensen ondersteunen je en dit zorgt voor positieve vibes.”

 

Mensen ondersteunen je en dit zorgt voor positieve vibes.

 

Sofie is al lang verslingerd aan Instagram: “Het enige wat ik écht miste, was dat ik niet voldoende kon schrijven. Ik vond het jammer dat ik mijn volgers niet van meer informatie kon voorzien. Met mijn blog kreeg ik de kans om vragen van volgers te beantwoorden en meer uitleg te geven bij mijn workouts."

Daarnaast heeft Sofie ook een Engels- en Nederlandstalig account op YouTube. “Video's maken gaat veel sneller, het verschil in tijd met het schrijven van een blogpost en bijhorende foto’s maken is heel groot.” Dat begrijpt Tamara volledig: “Het maken van video’s is gemakkelijk, het past soms gewoon beter in je planning.”

 

achterstand tegenover Nederland

Sofie had de eer om ambassadrice voor Hunkemöller te zijn. Hier hoorde een trip naar Berlijn bij voor de lancering van een nieuwe sportcollectie. Producten testen vindt ze erg fijn, zeker als de bedrijven haar er persoonlijk over aanspreken. “Maar ik maak het ook anders mee, soms ontvang ik ongevraagd dingen in mijn brievenbus.” Bedrijven doen vaak niet de nodige research wanneer ze een blogger aanspreken, waardoor Sofie soms spullen ontvangt in de verkeerde maat of een product dat geen verband houdt met het thema van haar blog: “Zoiets vind ik echt weggegooid geld, het kan de bedrijven precies niet veel schelen.”

"Er bestaat enorm veel verschil met Nederland, zij staan zoveel verder. België staat echt achter, ik krijg regelmatig telefoontjes van bedrijven die niet goed weten waar ze mee bezig zijn wanneer ze beroep willen doen of een samenwerking willen sluiten met een blogger", wilt ze nog even kwijt.

 

Er bestaat enorm veel verschil met Nederland, zij staan zoveel verder. België staat echt achter.

 

"Samenwerkingen sluiten is niet zo vanzelfsprekend als je bezig bent met voeding", aldus Tamara. Haar ervaringen zijn momenteel ook nog vrij beperkt. "Er staat binnenkort wel iets op til maar daar kan ik momenteel nog niet al te veel over zeggen", sluit ze af.

Daar kijken we alvast mee naar uit. Veel succes dames!

 

Tamara
Avocado In Heels

 

 

Question & Answer