GATE15 opent poorten

een nieuwe thuishaven voor de Antwerpse student
21/10/2014

Behoefte aan houvast in het bij vlagen overweldigende studentenleven van ’t Stad? Op zoek naar een betaalbare fuifzaal of vergaderruimte? Of ben je als internationale student op zoek naar de juiste documenten en formulieren? Voor al deze grote en kleine zaken kun je nu terecht bij GATE15, dat de perfecte opstap biedt voor elke student.

GATE15 bevindt zich op een centraal gelegen locatie voor de Antwerpse student, namelijk aan de Kleine Kauwenberg 15. Het stoere interieur werd volledig ingericht door het jonge Antwerpse ontwerpersduo Going East. Met al zijn mogelijkheden is GATE15 een plek waar studenten samenkomen: om te studeren, te vergaderen, of een koffietje te drinken. Met een laatste lik verf op de karakteristieke bakstenen gevel huldigde burgemeester Bart De Wever begin oktober deze nieuwe uitvalsbasis in als opvolger van het Huis van de Student. GATE15 komt voort uit het succesvolle samenwerkingsverband tussen de stad Antwerpen, de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA) en het Antwerps Studentenoverleg (ASO) en biedt een fysiek en digitaal platform voor, maar vooral ook dóór studenten.

 

Bij binnenkomst tref je een hippe ruimte waar je aan de steigerhouten infobalie terecht kunt met al je vragen over het studentenleven. De handzame studentengids die je hier gratis kunt afhalen biedt een uitstekend overzicht voor alles wat Antwerpen je te bieden heeft: van parken tot markten, van uitgaansgelegenheden tot festivals. Ook kun je hier cultuurcheques kopen, die eigenlijk elke student in zijn of haar portemonnee zou moeten hebben, waarmee je voor slechts 10 euro kennis kunt maken met het complete culturele programma van de stad. De uitgebreide website houdt je op de hoogte met een up-to-date agenda en toffe blogs van de redactieleden.

 

 

Het echte paradepaardje is duidelijk fuifzaal Tarmac. Deze akoestische zaal inclusief toog en keukenblok kan zo’n 85 mensen herbergen en biedt een scala van mogelijkheden. Iedereen is welkom om hier feestjes, optredens, vergaderingen, debatten en workshops te organiseren. De Tarmac is vanaf 1 november iedere dag van de week voor een studentenprijs te huren via de website van GATE15. Naast de verhuur zal er ook een eigen programmering voorzien worden, waaronder yogasessies, kookworkshops en een overleg voor koteigenaren en kotbewoners.

 

Aan het loket op de eerste verdieping kunnen internationale studenten terecht om hun verblijfsvergunning in orde te maken en verder wegwijs gemaakt te worden in het Antwerpse. Tevens bevinden zich een 35-tal studentenkamers in het gebouw, waarvan een deel aan deze groeiende groep studenten onderdak zal bieden. Op de tweede etage bevindt zich nog een prachtige ruimte met houten zolderbalken en sfeervolle verlichting die kan worden gehuurd voor vergaderingen.

 

In januari zal in het aanliggende gebouw TAKEoff worden geopend. Een hip huiskamercafé dat zich voornamelijk op de ondernemende student richt. Er wordt een ondersteunend student business program opgericht en studenten kunnen daarnaast gebruik maken van de coworking-plekken.

 

Antwerpen is een unieke locatie rijker, alle reden om eens aan wal te gaan.