doe niet aan padel

opinieventer

15/12/2021

Als opinieventer houd ik het graag luchtig. Maar ditmaal niet. Het is mijn godverdomse plicht grove maatschappelijke onregelmatigheden aan de kaak te stellen en u te helpen daaromtrent een fijnbesnaarde opinie te vormen. Dus ook over padel. 

Ik ben een sportliefhebber, daarom haat ik padel. Vergeef me dat ik me de moeite bespaar u uit te leggen hoe padel wordt gespeeld, noem het een gezonde principekwestie. Het enige wat ik over het speltechnische kwijt wil, is dat het beste aan padel de kooi is. Helaas kent het beschavingsproces een ongelijk ritme en beginnen opgesloten padellers in tegenstelling tot dierentuindieren ongegeneerd te padellen. 

Padel is geen sport. Het is muurke stamp met een afzichtelijk Head Evolution Delta Ultimate Metheora Power Volt Padel Racket inclusief touwtje aan de onderkant van 795,95 euro ofte in padellerstaal: een voormiddagvergadering met je hoofd boven tafel proberen blijven. Padellen verhoudt zich tot Federer als de cursus aquarelleren voor beginners georganiseerd door OKRA tot Van Gogh. En dan zwijg ik nog over: 

POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK 
POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK 
POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK POK en POK dit POK zo POK de POK hele POK dag POK lang POK. 

Tot dusver heb ik in mijn leven weinig affectie getoond voor misnoegdeburgercollectieven. Het zijn mensen die protesteren tegen de lawaaihinder in hun eigen straat die nota bene wordt veroorzaakt door hun eigen veel te grote brulkarren. Dat weet ik zo zeker omdat ze leven in een straat waar niemand anders komt omdat niemand deze mensen wil kennen.  

Maar ik sluit niet uit dat ik mis was. Deze mensen strijden met eenzelfde geestdrift tegen de komst van padelterreinen als tegen het verdwijnen van twee altijd lege parkeerplaatsen op drie kilometer van hun deur. Na een uur pok-pok-pok word je knettergek van de padelherrie. Gelukkig niet zo gek om zelf te gaan padellen.  

Inmiddels zijn we het punt voorbij dat de misnoegdeburgercollectieven het tempo waaraan padelterreinen worden aangelegd kunnen bijbenen. Tegen dat we allemaal weer bij zinnen zijn en inzien dat vrijwillig tegen een platte bal slaan in een kooi niet bepaald iets is om trots op te zijn, ligt heel Vlaanderen al bezaaid met padelkooien. Onze voorouders bouwden magnifieke kathedralen en imposante monumenten, historici zullen over ons schrijven dat we willens wetens deze planeet verschroeiden en alsof het nog erger kan de laatste restanten open ruimte verkwanselden aan padelvolières. 

In afwachting van betere tijden vind je inmiddels overal padellers. Ze drinken dure cocktails of exclusieve wijn. Ze hebben een drukke job, zeker niet nine-to-five. En ze denken aan hun work-lifebalance. Dus spelen ze padel.  

Ga zondags op pad met fietsclub De Trappistiers. Smashvolley je polsen aan gort voor je plezier. Gooi desnoods met een frisbee. Maar padel, doe het niet.  

Uw mening over padel handig samengevat: doe niet aan padel. U verliest met deze mening vrienden, maar de vrienden die blijven, spelen tenminste geen padel.