Om niet snel te vergeten

150 Jaar UFSIA
01/04/2002
🖋: 

Naar aanleiding van het honderdvijftigjarige bestaan van UFSIA en RUCA organiseerde de overkoepelende UFSIA-studentenvereniging Unifac op 14 maart allerlei activiteiten op en rond de campus. Van hindernissenbaan over muzikale optredens tot lezingen van gerenommeerde sprekers: zelfs de meest veeleisende student vond zijn gading in het aanbod; dwars verslaagt het beste voor u.

Lachen in de kelder van de JezuĂŻeten

Het grappige gedeelte van de 150 jaarfestiviteiten speelde zich af in de kelder van de UFSIA. Nadat men zijn claustrofobie overwonnen had, kon men er genieten van twee hoogstandjes die de buikspieren krampen bezorgden. Om vier uur kon men de 3Men-X zien. Zalig gewoon! Al degenen die er bij waren, zullen het beamen.

 

“Seks, Jezuïeten, seks, getuigen van Jehova en seks in een christelijke kapel!”

 

Wie er niet bij was, heeft echt wel iets gemist. Improvisatie van de bovenste plank. Ik heb me trouwens laten vertellen dat Jan (de man met het grijze haar) wereldkampioen improvisatie is. Dat zegt toch wel genoeg over het niveau. Om half zes kwamen Thomas Smith en Nigel Williams. Kort samengevat kwam de Stand up-comedy neer op: seks, JezuĂŻeten, seks, getuigen van Jehova en seks in een christelijke kapel!

 

Dit cultureel hoogstandje was wel goed georganiseerd. Iets wat we niet kunnen zeggen van de film ‘Ad Fundum’ met een bespreking zonder acteurs. Tom Van Bouwel had nu wel een reden: zijn vrouw was aan het bevallen.