31/05/2022
Bron/externe fotograaf
Alina Kholopova
🖋:
Series bingen, je hele kot uitkuisen, oeverloze chatgesprekken voeren; het is weer tijd om te blokken en dus bij uitstek tijd om de laatste weken voor je examen zo nutteloos mogelijk te besteden. Doe anders eens iets productiefs met je uitstelgedrag en maak deze zoetigheden! Zo kan je genieten van wat comfortfood en heb je gelijk je blokcalorieën binnen. Deze examenperiode zijn je peren niet het enige wat gebakken is.
Dessertrecepten zijn exactere wetenschap dan de gemiddelde opleiding op de Stadscampus, let dus op de verhoudingen van de ingrediënten. Indien je andere vormen gebruikt dan aangegeven, pas dan zeker je hoeveelheden aan.
Benodigdheden:
- Springvorm (ingevet of bekleed met bakpapier)
- Voorverwarmde oven (150°C)
- Grote mengkom
- Afhankelijk van je budget ne klopper), of een vork
Ingrediënten:
- 190 g petit-beurrekoekjes
- 50 g gesmolten boter
- 5 eieren (waarvan 1 gescheiden)
- 900 g roomkaas
- 190 g kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- fruit (optioneel)
Werkwijze:
- Verkruimel, terwijl de oven voorverwarmt op 150°C, de petit-beurrekoekjes tot fijne kruimels en meng er de ge-smolten boter doorheen. Wanneer het geheel zanderig wordt, meng je er ook 1 eidooier doorheen.
- Lepel het mengsel over in de springvorm, maak de bodem effen en zorg dat hij volledig tegen de vorm plakt door met de bolle kant van een soeplepel aan te drukken. Bak in de voorverwarmde oven voor 20-25 minuten. Wanneer de bodem goudbruin is, haal je de vorm uit de oven en laat je hem rustig afkoelen. Verwijder de springvorm niet!
- Kuis je kom en vul hem met de roomkaas, de kristalsuiker en het vanille-extract. Klop alles samen tot een effen, romig mengsel. Voeg al kloppend, een voor een de 4 resterende eieren toe. Nadat alle eieren zijn toegevoegd zal het mengsel lopend zijn. Mix het voldoende maar niet te lang, anders zal je kaastaart makkelijk scheuren. Als je graag fruit toevoegt, is dit het moment om het er rustig tussen te spatelen.
- Giet het mengsel op de gekoelde koekjesbodem en zet het geheel in de oven. Als je plaats hebt, zet je best nog een ovenschotel met water onderaan de oven. Bak 30 tot 40 minuten. De kaastaart is klaar als hij goudbruin is en het midden nog wiebelt als je op de springvorm tikt.
- Laat het geheel 2 uur afkoelen in de oven met de oven-deur op een kier en zet de taart nadien een nachtje in de koelkast.
- Log in to post comments