24/02/2022
Bron/externe fotograaf
Matthew Feeney
Als studenten moeten we elke dag genieten van onze vrijheid. Elke dag is een feestdag en daar horen bananenpannenkoeken bij! Bak ze dus niet enkel op Maria-Lichtmis of op zondag maar gewoon wanneer je zin hebt (of een overrijpe banaan op overschot).
- Stamp met een vork een banaan plat in een grote kom. Een ietwat overrijpe banaan werkt het best.
- Doe er 2 eetlepels suiker, een zakje vanillesuiker en een snuifje zout bij.
- Meng 200 gram zelfrijzende bloem met 250 mL havermelk of een andere plantaardige melk die in je koelkast ligt mee in de kom.
- Roer alles met een garde door elkaar tot een homogeen mengsel.
- Bak telkens een schepje deeg in een hete geoliede pan. Draai de pannenkoek om wanneer de onderkant lichtbruin kleurt.
- Smullen maar!
- Log in to post comments