15/12/2021
Bron/externe fotograaf
Daniel Costa
Mayonaise is zowat het lekkerste op aarde: verrukkelijk op een smos natuur, lekker op salades en gewoon onmisbaar bij frietjes. Dit recept maakt veganaise aan een fractie van de prijs in de winkel en geeft meer controle over de smaak van het eindresultaat!
- Meng in een grote kom 100 mL ongezoete sojamelk, een eetlepel mosterd, een eetlepel azijn en wat zout met een garde of een staafmixer.
- Giet langzaam 200 mL maïsolie of zonnebloemolie in de kom. Ondertussen klop je best zo snel mogelijk of zet je de mixer op de snelste stand.
- Meng tot de mayonaise niet meer vaster wordt.
Enkele variaties:
- Vervang een deel van de neutrale olie door olijfolie.
- Experimenteer met azijn: je kan bijvoorbeeld ook appelazijn gebruiken.
- Voeg wat peper toe of wat meer mosterd voor een extra kick.
- Fan van mayonaise op z’n Belgisch? Gebruik een zo bitter mogelijke sojamelk. Fan van zoete mayonaise? Gebruik een wat zoetere sojamelk.
Smakelijk!
- Log in to post comments