Sla jij je ontbijt al eens over tijdens de examens? Of ben je op zoek naar een evenwichtig en gezond alternatief voor die saaie boterhammen of ongezonde snacks tijdens het studeren? Stel je voor, homemade granola! Makkelijke bereiding, combineerbaar met de topping naar jouw keuze en een waar zen-moment bij het samenstellen van jouw portie van de dag!
benodigdheden voor een mooie examenvoorraad
voor de granola
- 500 gram havervlokken
- 300 gram voorverpakte notenmengeling (bijvoorbeeld; amandelen, cashewnoten, walnootpitten en hazelpitten)
- Zonnebloempitten
- Pompoenpitten
- Lijnzaad
- Chiazaad
- Maïsolie
- Honing
- Griekse yoghurt
mogelijke toppings
- Vers fruit naar keuze
- Chocoladevlokken
- Gezonde confituur
- Rode vruchten of bosvruchten in diepvries
- Chiazaad
bereiding
granola
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Maal de notenmengeling fijn.
- Voeg de fijngemalen notenmengeling samen met de havervlokken in een mengkom.
- Voeg de overige noten en zaden – in totaal een goed hand vol – toe.
- Voeg een scheut maïsolie en honing toe.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel hierop uit in een mooie laag.
- Zet het mengsel gedurende 25 minuten in de oven terwijl je het af en toe omroert.
- Laat de granola afkoelen en bewaar deze nadien in een luchtdichte bewaardoos.
gezonde confituur (zonder toegevoegde suikers)
- Zet een steelpannetje met daarin 150 gram diepvriesfruit op het vuur.
- Voeg 2 eetlepels chiazaad toe en laat zachtjes inkoken.
- Voeg eventueel honing toe naar smaak.
- Laat de confituur afkoelen en bewaar deze in een luchtdichte bokaal.
afwerking
- Vul een bowl met de gepaste hoeveelheid Griekse yoghurt.
- Strooi hier een mooie laag granola overheen.
- Indien je graag nog een extra smaak toevoegt zijn zowel chocoladevlokken, confituur, als je lievelingsfruit de perfecte combinatie.
Steek gerust een beetje tijd in de creatie van jouw perfecte bowl! Dit kan een echt relax moment betekenen tijdens de zware examenperiode en misschien levert het ook wel fijne Instagramfoto’s op!
Smakelijk!
- Log in to post comments