zondige tips tegen monday blues

aanbevelingen voor studieontwijkend gedrag #3
19/01/2015
🖋: 

De examenperiode is weer aangebroken en dat maakt ons studenten weer de meest productieve wezens ter wereld! Als we niet zwetend boven de boeken hangen, breken we records op bestofte spelletjes, beginnen we verwoed op te ruimen of hangen we nostalgisch voor de buis wanneer er jeugdseries uitgezonden worden. Bovendien is het vandaag ook nog eens Blue Monday en moeten we dringend iets doen aan ons humeur. Redactrice Julie deelt gelukkig graag haar perfecte stappenplan om deze deprimerende dag door te komen.

We worden rond de oren geslagen met goede tips voor een beter leven. “Perfect” staat in ieders’ woordenboek helemaal bovenaan. Maar monday blues overleef je écht niet door op tijd te gaan slapen, braaf je droge havermout weg te slikken, die drie stukken fruit en vijf gezonde groenten te verorberen, je obligate sportuurtje te doen én die extra pagina’s wél te studeren… Om mottige monday blues te overleven moet je zondigen! Vijf tips voor beginnende zondaars!

 

 1. Geef toe aan een zoete zonde. Neem die heerlijk gesuikerde donut, dat vijfde kopje koffie waarvan je weet dat je daar net iets te hyper van wordt of die fantastisch slechte sigaret waarvan je gele tanden, zwarte longen (en uim.. wat eigenlijk niet?) krijgt… Het is maandag, het mag!
   
 2. Doe iets gewaagds. Trek een onderbroek met tijgerprint aan, je mede-studenten weten het niet maar - o-oh-oooh - jij bent wel extrastout onder die brave outfit. Voor diegenen onder ons die het nog gewaagder durven: ga voor die éne outfit in de kast die je bewaart voor chique gelegenheden: Vandaag is ‘chique’, vandaag is het jouw dag om te shinen dus trek dat gouden glitterjurkje aan en wees de ster van de dag!
   
 3. Blijf een kwartier langer liggen. Ja, we weten het snoozen is een zonde en ja, we weten het je raakt er niet meer uitgeslapen van. Maar wie zie je het liefst in de hele wijde wereld? Niet je lief, niet je petekindje en zelfs niet je favoriete huisdier: je verrukkelijk warm bed! Dus draai je nog eens om en geniet van die extra 15 minuten slaap. Je hebt het verdiend!
   
 4. Voel je niet schuldig. Ook al heb je geen zin om op te nemen, nadat je mama je voor de vijfde keer opbelde. Ook al heb je geroddeld over je beste vriendin. Ook al had je helemaal niks nodig en kocht je toch dat leuke truitje. Ook al lachte je stiekem in je vuistje toen je buurman in zijn onderbroek de post ging halen en zichzelf per ongeluk buitensloot. Weg schuldgevoel, enjoy!
   
 5. Drink je favoriete drankje. Schenk je zelf die goede Bordeaux in of geniet van het betere Belgisch bier. Of ga helemaal loco en maak je een verfrissende Margherita of Cosmopoliton. Drinken in het begin van de week, niet meteen een goede gewoonte.. Maar hé, het is maandag en je hebt de eerste dag overleefd! Dus santé, proost en … op jouw gezondheid!