woensdag wrapsdag

consumptie verplicht
16/09/2014
🖋: 

Haal je 'fat pants' uit de kast en dij uit met dwars in deze online vreet- en zuiprubriek voor mensen die het nét even anders doen. Mensen die houden van empirisch experimenteren, eetbaar exploreren en extravagant exposeren met een beperkt budget doch calorierijke fantasie. Deze editie: wrange wraps.

Stel: je bent dwarsredacteur. Op zichzelf al geen gemakkelijk bestaan. Een nieuw jaar dringt zich aan vol klamme handjes voor interviews, deadlines, technologie die niet meewerkt, poep op de lens en kleine lettertjes die bij het nakijken van alle woorddiarree en hersenscheten over het feeërieke monitorlicht beginnen te dansen. Een oppepper met extra pepper kan dus al het verschil maken.

 

Deze dwarsredacteur deed in het noorden van Nederland dit authentieke oald Grunnegs recept op, alwaar het avondenlang met liefde verfijnd en beproefd is. Ter variatie op de zoute drop en pinda’s was het eenmaal per week tijd voor goed bier, foute vrienden en evenzo foute muziek. Woensdag Wrapsdag, ’t was een dingetje. Had je bij moeten zijn. Na een heftige after dinner dip konden de studentikoze discussies – waarin iedereen altijd gelijk kreeg – losbarsten en werd de gedeelde overwinning bezegeld met een potje ‘Drunk Driving’ Mario Kart of een nachtelijke queeste. Opa vertelt. Enfin...

 

Benodigdheden voor 4 à 5 à 6 zunige paiters en die ene trut waar niemand op te wachten zat

1 kilo plofkip 1 wok
1 ui 1 magnetron / microgolf / mikrogolfoond
1 knoflook 1 IQ > 158 Fahrenheit
1 aantal (rode) paprika’s 1 potje (nohomo) cayennepeper
1 hoeveelheid rode pepers 1 fles chilisaus
1 blik bruine of kidneybonen 1 wraps
1 blik maïs 1 bier
1 pakje burritomix v/d Appie  
1 bakje crème fraîche  
1 zakje gerapsde kaas  
1 zak ijsbergsla  
1 zak Doritos/nacho's  
1 op dat uur onmogelijk te krijgen ingrediënt (dat die trut ‘toch echt zou toevoegen hoor’)

 

Bak de plofkip mooi goudbruin tot de ~300 gram ingespoten water het vlees heeft verlaten. Snijd ondertussen de ui, knoflook, peper en paprika (spreek uit: paaaaaprika). Verder is het niet zo moeilijk hé? Kwak de rest er ook maar in, want het duurt nu wel erg lang. Voeg de bonen, maïs en cayennepeper pas op het laatst toe, samen met de burritomix en de aangegeven hoeveelheid bier.

 

Over de juiste volgorde van samenstellen van de wrap bestaat helaas nog geen wetenschappelijke consensus, dus we zullen de waarheid moeten benaderen. Verwarm de wraps in de magnetron en smeer ze eerst in met de crème fraîche. Plaats de vulling tactisch bedachtzaam op je wrap en daar direct bovenop de geraspte kaas en chili/knoflooksaus. Dan de nacho's. Als laatste komt de ijsbergsla. Vouw de wrap eerst dicht aan de onderzijde, zodat niet alles eruit valt. Je zou denken dat deze manoeuvre tot het basale menselijke instinct behoort, maar neen.

 

Door de commotie en vriendschappelijke schermutselingen in de keuken komt het vriendje van je huisgenote zoals (toevallig!) iedere woensdag het gezelschap vervoegen met een aangebroken fles Grasovka. Als je vrienden afwassen bedank je that guy voor het meebrengen van zijn neukertje, en zeg je dat het 'deze keer vast wel iets zal worden' terwijl je onopvallend opzettelijk een half borrelnootje in z’n gezicht spuugt.

 

Bon apetiet!