must see series voor tijdens de examens

aanbevelingen voor studieontwijkend gedrag

08/06/2016

Ze zijn weer daar, de examens! Tijd om te studeren, of te zoeken naar uitvluchten om toch maar niet die boeken te moeten openslaan. Daarom is dwars er, om jullie door deze lange periode te helpen.

Sommigen kennen het waarschijnlijk al, het fenomeen dat studenten ineens een serie beginnen te kijken tijdens de examens. Uit het niets voelen ze zich aangetrokken tot een serie die voordien nooit hun aandacht had opgeëist. Aan zij die bekend zijn met dit fenomeen, wil dwars alvast drie toppers van series voorschotelen.

 

 

 

 

Friends

The all-time favourite! De serie draait om een groep van zes vrienden: Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay. De zes twintigers wonen en werken in Manhattan, New York. Elke episode kruisen gênante, geniale en grappige situaties de groep vrienden. Deze serie is met zijn twintig minuten durende afleveringen een echte aanrader als je toch wil ontspannen, maar niet te veel tijd kwijt wil zijn. Ook zijn de uitspraken van Joey zeker toe te passen op het dagelijkse leven. “Pizza! We like pizza!

 

 

 

 

 

Suits

Nu ééntje voor de rechtenstudenten onder ons. Wanneer het je het even niet meer ziet zitten, kijk dan naar Suits. Uit deze serie blijkt dat je helemaal geen diploma nodig hebt om advocaat te worden, alleen een goed geheugen.

De succesvolle bedrijfsjurist Harvey Specter neemt de geniale maar onopgeleide Mike Ross aan als z’n nieuwe compagnon. Mike heeft geen rechtendiploma, terwijl het bedrijf enkel uitblinkers van Harvard aanneemt. Hij heeft echter wel een buitengewoon goed geheugen, waardoor hij toch een briljant advocaat blijkt te zijn. Mike en Harvey houden Mikes gebrek aan juridische scholing geheim en worden een onverslaanbaar duo. Het geheim blijft echter in elk seizoen voor grote problemen zorgen.

 

 

 

 

 

The Bridge

Deze Deense/Zweedse topserie is er eentje waarbij je van gaat nagelbijten. The Bridge is niet alleen ongelooflijk spannend, maar ook ongelooflijk onverstaanbaar, dus ondertitels zijn geen overbodige luxe. Het enige nadeel is dat je gaat willen blijven kijken, dus karakter is vereist.

 

De serie bestaat uit drie seizoenen. In het eerste wordt er op de Øresundbrug tussen Zweden en Denemarken een lijk gevonden. Deze moord dwingt de Zweedse en Deense politie tot een nauwe samenwerking. Gruwelijke gebeurtenissen blijven elkaar opvolgen. De Deense agent Martin Rohde en de Zweedse Saga Norén gaan de uitdaging met tegenzin aan.

 

In seizoen twee botst een oude olietanker op de Øresundbru. Er blijkt geen crew aan boord te zijn, wel enkele Zweedse en Deense jongeren, vastgeketend in het vrachtruim. Saga Norén krijgt de leiding over het onderzoek en neemt contact op met Martin Rohde. De geketende jongeren zijn slechts het begin van een nieuwe race tegen de klok om een grote ramp te vermijden. Iemand wil de aandacht richten op de milieuproblematiek en schrikt er niet voor terug om voor dat doel over lijken te gaan.

 

In het derde en tevens laatste seizoen wordt Malmö opgeschrikt door een moord met een Deens slachtoffer. Saga Norén zal opnieuw de handen ineen moeten slaan met de politie van Kopenhagen. Het wordt al snel duidelijk dat de moord tot in de details is uitgedacht en dat de moordenaar wilde dat ze het lichaam zouden vinden. Dit is het begin van een reeks moorden, die steeds persoonlijker lijken te worden voor Saga.