de grote examenhoroscoop

aanbevelingen voor studieontwijkend gedrag #4
19/01/2015
🖋: 

De examenperiode is weer aangebroken en dat maakt ons studenten weer de meest productieve wezens ter wereld! Als we niet zwetend boven de boeken hangen, breken we records op bestofte spelletjes, beginnen we verwoed op te ruimen of hangen we nostalgisch voor de buis wanneer er jeugdseries uitgezonden worden. We komen stilaan aan de laatste examens en natuurlijk wegen die laatste loodjes weer het zwaarst. Ben je benieuwd wat er je de komende week nog te wachten staat? Redactrice Julie pluisde het uit voor ons.  

Waterman   (21 januari – 19 februari)

Boordevol energie en vol enthousiasme smijt je je in de strijd. Maar beste Waterman, je moet het wel nog uitzingen tot het einde van de maand. Dus verschiet je kruit niet te vroeg en zorg toch maar dat je die zeven uur slaap per nacht haalt. Zo slaag je niet alleen voor komend examen, maar ook voor diegene die daarna nog op de agenda staan.

Powerschijf: This girl is on fire – Alicia Keys

Gelukscijfer: 2

Kleur: Rood maakt je alert en zorgt ervoor dat je energie voor tien hebt.

 

 

Vissen ♓  (19 februari – 20 maart)

Het is meer dan ooit belangrijk dat je hoofdzaken van bijzaken kunt onderscheiden. De tijdwinst die je hiermee boekt, zou je een heel eind vooruit kunnen helpen. Dus verlies je niet in de details van jouw cursus, liefste vis, of je raakt nooit helemaal rond en geloof het maar, de professor vraagt ook een examenvraag uit het laatste hoofdstuk!

Powerschijf:  All I Want – Kodaline

Gelukscijfer:  5

Kleur:  Zwart geeft je de wilskracht om moeilijke keuzes te maken. Bovendien bezorgt het je het zelfvertrouwen om dat moeilijke mondelinge examen te ‘ownen’.

 

 

Ram ♈  (21 maart – 20 april)

Jij neemt het heft in eigen handen, Ram! Na dat ene examen dat iets minder ging, besluit je om er volledig voor te gaan. Begin met orde in de chaos te scheppen en ruim je bureau op. Maak vervolgens een schema voor komend examen, wapen je met een studie-overlevingspakket (fluostiften, post-its, doos van jouw favoriete koekskes en een heerlijk kopje koffie) en draai de knop van de radio een volume hoger om er in te komen. Go get them tiger!

Powerschijf:  Eye of the Tiger – Survivor

Gelukscijfer:  9

Kleur:  Rood is de kleur die jouw vlam doet branden en je de kracht geeft om je cursus te doorploeteren.

 

 

Stier ♉  (21 april – 21 mei)

Je kan je echt niet concentreren op je cursus, hoe hard je ook probeert. Wees nou niet koppig en stop even met studeren. Op deze manier onthoud je toch niets. Ga buiten even een frisse neus halen, placeer een ‘danske’ in de living of bel je allerliefste mamaatje en doe je beklag tegen haar. Je zult zien, het lucht enorm op en hierna kan je weer met frisse moed in je boeken duiken.

Powerschijf:  Wannabe – Spice Girls

Gelukscijfer:  6

Kleur:  Lavendel kalmeert je overgevoelige zenuwen en geeft je meer focus.

 

 

Tweelingen ♊  (22 mei – 21 juni)

Nu weet je weer waarom je je elke maandagochtend naar die saaie les sleepte. Jouw inspanningen van afgelopen half jaar, beginnen eindelijk zijn vruchten af te werpen en je behaalt dan ook schitterende resultaten op dat moeilijke examen. Hou deze goede gewoonte ook in 2015 aan en je zult zien dat er een schitterend jaar voor jouw in het verschiet ligt.

Powerschijf:  Uptown Funk – Mark Ronso ft. Bruno Mars

Gelukscijfer:  11

Kleur:  Oranje doet je stralen én zorgt ervoor dat jouw wallen minder hard opvallen.

 

 

Kreeft   (22 juni – 22 juli)

Er is sprake van een nieuwe kans. Doe die examenruil als je dat jouw extra dagje studeertijd geeft dat je nodig had. Dit is niet het moment om lui te zijn en zo’n kans mag je niet laten liggen! Je ‘toekomstige ik’ zal je niet alleen dankbaar zijn en het bezorgt je bovendien een extra maand vakantie in de zomer. Nog even op de tanden bijten dus!

Powerschijf:  Shower – Becky G.

Gelukscijfer:  1

Kleur:  Draag groen. Deze kleur maakt je rationeler en helpt je de juiste keuze te maken.

 

 

Leeuw ♌  (23 juli – 23 augustus)

Je krijgt nieuwe energie door de hete adem van de concurrentie. Een medestudent twijfelde aan jouw studiecapaciteiten, maar dat was net de trigger die je nodig had om er volledig voor te gaan. Het wordt een spannende strijd maar het eindresultaat is positief!

Powerschijf:  Seven nation army – The White Stripes

Gelukscijfer:  14

Kleur:  Zwart maakt je zakelijk en zorgt ervoor dat je je winnaarsmentaliteit hervindt.

 

 

Maagd ♍  (24 augustus – 22 september)

Neem het heft in eigen handen als je voelt dat het allemaal wat te lang aansleept. Je wisselt al een tijdje met iemand steelse blikken uit in de bib. Je bent soms te afwachtend, maagd. Durf die sprong te wagen en stuur dat pikante sms’je of ga een babbeltje aan. De energie van een nieuwe liefde zal jouw dat tikje extra moed geven om de donkere examenmaand te overleven!

Powerschijf:  I've got you under my skin – Frank Sinatra

Gelukscijfer:  7

Kleur:  Zachtroze geeft jouw een mooie mysterieuze gloed en doet jouw partners hart sneller slaan.

 

 

Weegschaal ♎  (23 september – 22 oktober)

“There's more to see than can ever be seen, more to do than can ever be done.” Nog nooit raakte deze boutade uit de Lion King jou zo hard! Maar geef niet op liefste Weegschaal, het einde is nabij. Ook al lijkt het nu alsof je nooit héél de cursus op een nacht tijd kan studeren, ga ervoor! De sterren voorspellen namelijk dat je steengoede examenvragen voorgeschoteld krijgt…

Powerschijf:  The Circle of Life – The Lion King

Gelukscijfer:  3

Kleur:  Draag blauw, het doet je ogen stralen en verzacht je grauwe huidskleur (van dat nachtje door te studeren).

 

 

Schorpioen ♏  (23 oktober – 21 november)

Je hebt geen talenknobbel, beste Schorpioen, en dat wist je al. Maar nu heb je wel uitzonderlijk veel pech gehad. Toen jouw professor op je mondeling in het West-Vlaams tegen jou begon, verstond je écht niet wat hij vroeg. Alleen dat ‘keer a keer were’ op het einde. Eet een ‘stuutje’ met choco, volgende keer beter én anders ‘a djoef op zijn mulle’!

Powerschijf:  We will rock you Queen

Gelukscijfer:  17

Kleur:  Draag groen, het maakt je sereen en tempert dat hevige temperament van jouw een beetje.

 

 

Boogschutter ♐  (22 november – 21 december)

Terwijl je je moet focussen op die ingewikkelde theorie dwalen je gedachten heel de tijd af… Iemand heeft jouw hart gestolen! Venus lacht je toe maar vergeet niet dat deze wulpse dame menig student heeft doen buizen met haar zwoele verleidingstrucs. Time to study Boogschutter, anders moet je die warme augustusnachten weer achter je boeken doorbrengen.

Powerschijf:  Chasing Cars – Snow Patrol

Gelukscijfer:  7

Kleur:  Draag geel vandaag. Dat is de enige kleur die ervoor zorgt dat je in een positieve vibe terechtkomt en je humeur doet opklaren.

 

 

Steenbok ♑  (22 december – 20 januari)

Je bent de laatste tijd veel te gestresseerd Steenbok en dat verlamt je. Als je zo verder doet, krijg je misschien wel een black-out op dat belangrijke examen. Dus stop met stressen, laat je niet opjutten door je mede-studenten en haal diep adem. Drink desnoods een verkwikkend kopje thee, ga eens vroeg slapen of zet je lievelingsserie op, als je maar ontspant! Het komt heus allemaal wel goed, zolang je rustig blijft.

Powerschijf:  At Last – Etta James

Gelukscijfer:  8

Kleur:  Wit zorgt ervoor dat je weer helemaal zen wordt.