wincest in IJsland

betweter

31/03/2020
ūüĖč: 

Het is niet omdat je veel onnozele weetjes kent, dat je een betweter bent. Dat bewijst een van onze redacteurs elke maand door een waanzinnig interessant, ongelofelijk boeiend of verbluffend spannend feit te delen.

Beeld je volgende situatie eens in. Je ouders nemen je mee naar een familiefeest, het gaat om een deel van de familie dat je al lang niet meer gezien hebt. Een beetje verveeld omdat je toch niemand gaat kennen, wandel je naar binnen. Plots stelt je moeder je voor aan een nicht. Je wordt lijkbleek en je maag keert om, bij haar zie je dezelfde reactie. Je mama heeft je namelijk zojuist voorgesteld aan je lief.

Hopelijk klinkt deze situatie je niet bekend in de oren. De kans dat je het voorbeeld van Jaime en Cersei Lannister uit Game of Thrones gaat volgen door je familie te daten, lijkt in Belgi√ę eerder klein. Tenzij incest wincest iets voor jou is natuurlijk. Maar misschien moet je dat dan toch maar achter gesloten deuren houden. In IJsland, echter, is de bevolking zo klein¬†dat de kans dat je per ongeluk iemand van je familie begint te daten wel een behoorlijk stuk groter is. Om je een idee te geven: er zijn meer Antwerpenaren dan IJslanders. Ook de meeste IJslanders kicken niet bepaald op accidentele incest, dus gingen ze op zoek naar een oplossing.

Tinder ken je vast wel, de app waarmee mensen tegenwoordig op zoek gaan naar hun lief. De √ćslendingaApp (IJslander-app) doet bijna¬†het tegenovergestelde. Wanneer je met iemand begint te daten, kan je namelijk op deze app controleren of je niet toevallig familie van elkaar bent. Voor je het weet, zit je relatie er alweer op.

De app maakt verbinding met een gigantische database waar bijna alle IJslanders in voorkomen en is ontstaan uit een wedstrijd onder alle universiteitsstudenten om de database, die al bestond, om te zetten in een app. Dat hij op deze manier gebruikt wordt, is ontstaan uit een grap. Tijdens je date kan je dus snel even op het toilet gaan controleren welke voorouders jij en je date gemeenschappelijk hebben. Kan je er wel een oogje voor dichtknijpen? Of is het toch problematisch dichtbij? Daar kan je tijdens het plassen dan even over nadenken. Je vond al dat ze je wel erg bekend voorkwam...

Wees dus maar blij dat we met meer Belgen zijn en dat de kans dat je hier per ongeluk je familie begint te daten toch een stuk kleiner is. Je hoeft dus geen omgekeerde Tinder te downloaden voor je een relatie kan starten. Het is misschien wel een leuk weetje om straks te vertellen op je volgende date met je zus. Euh, je lief, natuurlijk. Ik bedoelde natuurlijk je lief.