tinto de verano

how to: Spaanse cocktails

20/06/2019

Kan jij genieten van een heerlijk terrasje en het warme zonnetje op je aangezicht? Is jouw inspiratie voor een lekkere en betaalbare cocktail soms ook uitgeput? dwars helpt je verder! Met deze Tinto de verano kan je aan je siësta beginnen en vertoef je meteen in de Spaanse atmosfeer!

Tinto de verano is een cocktail gemaakt op basis van rode wijn en limonade. Tinto wijst hier op de kleur van rode wijn. ‘Een glas rode wijn’ is in de Spaanse vertaling namelijk ‘un vino tinto’. Verano is Spaans voor zomer. Vrij vertaald betekent de naam van deze cocktail dus ‘Rode zomer’.

Door de makkelijke verhoudingen en het beperkt aantal ingrediënten, is deze cocktail perfect in grote hoeveelheden klaar te maken voor een toffe poolparty of leuk kotfeest. Afhankelijk van welke smaak je verkiest zijn de verhoudingen ook heel eenvoudig aan te passen.

 

ingrediënten

 • Rode wijn
 • Limonade (Fanta, Sprite, Freeway, Bitter lemon, 7-up, etc.)
 • Citroen
 • Sinaasappel
 • IJsblokjes

 

bereiding

 1. Pak een groot cocktailglas en vul het met enkele ijsblokjes.
 2. Vul het glas voor 1/3 met rode wijn.
 3. Vul de rest van het glas bij met de limonade naar jouw keuze.
 4. Voeg enkele partjes citroen en sinaasappel toe.
 5. Roer met een herbruikbaar roerstokje.
 6. Smakelijk!

 

Zet die zonnebril op je gezicht, leun achterover en geniet!

Benieuwd naar de cocktails Agua de Valencia, Rebujito, Calimocho, Sol y Sombra en hun betekenis? Lees dan zeker de andere artikels in de rubriek how to: Spaanse cocktails!