Tapa's

Erasmus uit
01/04/2004

Recept voor een studentenleven in Madrid (voor 2 personen) Ingrediënten: 2 dl. zon, 125 gr. inefficiëntie, 4 eetlepels ondernemingszin, 2 flinke Antwerpse studentes, 3 à 4 cultuurbrokjes en een pakje winkels.

Voor een luilekker, maar leerrijk, leventje in de hoofdstad van Spanje, zoek je eerst enkele verse studentes uit Antwerpen. Snij de studentes in kleine stukjes van zodra ze op zoek zijn naar de juiste vakken of een leuk appartementje en breng ze vervolgens aan de kook in een grote pan op een zacht vuurtje. Voeg al roerend een flinke portie inefficiëntie toe, bij voorkeur van een authentiek Spaans merk, en laat dit op een bureaucratische manier enkele dagen pruttelen.

 

Voeg er dan kleine scheutjes ondernemingszin aan toe, zodat de overgebleven stukjes student toch nog gaar worden om de moed niet volledig op te geven. Doorzetten is hier de gouden raad, want het resultaat maakt het immers de moeite waard. Schep dan alles voorzichtig door elkaar en verdeel ze op een zilveren plateau in een sausje van zalige, stralende zon. Garneer ten slotte met een portie cultuur en enkele tientallen winkelstraten om de smaak te bewaren. Laat de schotel enkele dagen rusten en serveer als alles goed doordrongen is, bij voorkeur tijdens een picknick in het grote Retiro Park in het midden van Madrid.

 

Tip: Voeg er wat blond haar en enkele glazen sangria aan toe om het extra pikant te maken en er een leuke, opzwepende avond van te maken. Spaanse adonissen in overvloed, allemaal op zoek naar die leuke Vlaamse schoonheden. Ingrediënten en werkwijze zijn gelijk aan die recepten voor andere Zuiderse steden.