sol y sombra

how to: Spaanse cocktails

30/05/2019

Kan jij genieten van een heerlijk terrasje en het warme zonnetje op je aangezicht? Is jouw inspiratie voor een lekkere en betaalbare cocktail soms ook uitgeput? dwars helpt je verder! Met deze Sol y Sombra kan je aan je siësta beginnen en vertoef je meteen in de Spaanse atmosfeer!

Sol y sombra kan je letterlijk vertalen als ‘zon en schaduw’. Deze benaming is afkomstig van de twee ingrediënten die in deze cocktail met elkaar worden vermengd: zoete anijslikeur (‘sol’) en brandy (‘sombra’). Sol y sombra wordt voornamelijk gedronken als digestief en wordt om die reden in een klein likeurglas geserveerd. Een modernere variatie op deze cocktail bereid je door toevoeging van gingerale, citroensap en ijsblokjes .

 

Door de makkelijke verhoudingen en het beperkt aantal ingrediënten, is deze cocktail perfect in grote hoeveelheden klaar te maken voor een toffe poolparty of leuk kotfeest. Afhankelijk van welke smaak je verkiest zijn de verhoudingen ook heel eenvoudig aan te passen.

 

ingrediënten

 • Brandy
 • Zoete anijslikeur
 • Gingerale
 • Citroensap
 • Citroen
 • IJsblokjes

 

bereiding

 1. Pak een groot cocktailglas en vul het met enkele ijsblokjes.
 2. Neem een cocktailshaker en vul deze met gelijke hoeveelheden anijslikeur en brandy.
 3. Vul aan met gingerale en wat citroensap.
 4. Shake tot het geheel mooi met elkaar vermengd is.
 5. Vul het glas en voeg een partje citroen toe.
 6. Smakelijk!

 

Zet die zonnebril op je gezicht, leun achterover en geniet!

Benieuwd naar de cocktails Agua de Valencia, Rebujito, Calimocho, Tinto de Verano en hun betekenis? Lees dan zeker de andere artikels in de rubriek how to: Spaanse cocktails!