het daddy-debacle

de zoektocht naar een sugar daddy

07/03/2021

Onze liefdeslevens waren onbestaand, ons schoolwerk was overweldigend en onze bankrekeningen werden steeds leger. Liefde in tijden van corona is allesbehalve eenvoudig. Ook studentenjobs zijn geen evidentie, zeker niet in de horeca. Mijn goede vriendin Lila (21) kwam op een ingenieus idee: waarom geen twee vliegen in één klap slaan? We gingen voor haar op zoek naar een sugar daddy

Ik had al gehoord van vriendinnen die er een lucratief handeltje in voetenfoto’s op nahielden, of van medestudentes die zo nu en dan iemand uitscholden en daar goed geld voor kregen. Naar ik hoor, is de markt voor gebruikte onderbroeken ook erg vruchtbaar. Tenslotte betaalt de huur zichzelf tenslotte niet. “Gewoon een paar keer met iemand sturen, op restaurant gaan en daarvoor betaald worden klinkt toch geweldig?” merkte Lila op. Ook zij was ervan overtuigd dat er niets mis kon gaan. “Ik wil er wel geen seks mee hebben, tenzij er echt een klik is. Met alle respect, maar ik wil me niet gewoon prostitueren, hè." Dat gezegd zijnde kozen we enkele foto’s uit en maakten Lila en ik samen een account aan op SeekingArrangement. 

Wat in andere omstandigheden misschien bestempeld zou worden als parasiteren, is hier de norm – sugar babies krijgen op SeekingArrangement onmiddellijk de interesses én het vermogen van hun potentiële daddies te zien. Er was een overaanbod aan enigszins zielige, onthoofde torso’s, sigarenfanaten en dominante zakenmannen "looking for submissive queens". Vastgebonden of gedomineerd worden kon volgens Lila weleens gezellig zijn, maar geld, kaarsenvet en latex pakjes zijn niet de enige vereisten voor de perfecte sugar daddy. Christian Grey is zonder zweepjes en geld uiteindelijk ook maar een ordinaire narcist met bindingsangst. 

Eens voorbij de meer angstaanjagende bio’s zoals “Ik hoor niet graag safewords … dat is niet flink! Maar wie weet leer je me dat af.” vonden we Stephen, een schijnbaar vriendelijke man van rond de dertig. Het feit dat Lila hem omschreef als "niet weerzinwekkend" en "best doable", maakte de twee in mijn ogen een veelbelovende match. Er zijn al huwelijken geweest voor minder. Of dat een goede zaak is, laat ik in het midden. Alvorens de kerkklokken konden luiden, moesten ze elkaar uiteraard eerst beter leren kennen.  

Stephen had nog geen ervaring als sugar daddy, maar wilde samen een vergoeding overeenkomen en verzekerde Lila via chat dat hij niets wilde doen waar zij zich niet comfortabel bij voelde. “Gebruik je Kik?” vroeg hij, net zoals de beruchte Eveline. We zagen op dat moment maar even door de vingers dat Kik alleen gebruikt wordt door mensen die drugs dealen, naaktfoto’s van bekendheden willen verspreiden en moreel dubieuze verstandhoudingen willen onderhouden met minderjarigen. Lila stelde na enkele berichtjes voor om eens te videobellen, dan hadden ze elkaar toch al eens gezien. 

"Oh my God, nee", stuurde Lila toen ze nog geen vijf minuten met de man aan het praten was. Stephen zag eruit alsof zijn foto in het beste geval dateerde van 2005 en hij sindsdien enkele keren overreden was met een tractor. Omdat we niet goed wisten wat we moesten denken van de situatie, keken we de kat uit de boom. Uiteindelijk besloot Lila om toch een date in de plannen. “Trouwens, ik houd van naturel, dus geen make-up en ongeschoren heb ik het liefst. Met mijn ex-vrouw deed ik ook graag een rollenspel”, liet Stephen weten. Slechts een fractie verwijderd van wandelen als een hondje aan de leiband stuurde Lila me: “O nee, die man wil dus echt al seks op de eerste date. Ik weet niet wat ik hiermee moet doen, dit voelt raar.” Stephen zei met fonkelende oogjes dat hij eigenlijk wilde bellen om zich comfortabel genoeg te voelen bij elkaar om seks te hebben wanneer ze voor het eerst afspraken. De vonken vlogen er in zijn ogen zodanig af dat hij niet kon wachten om Lila van dichtbij te inspecteren.  

Op dat moment werd ons allebei duidelijk dat het een slecht idee was. Alvorens Lila het kon stopzetten, kreeg ze een melding: "Uw SeekingArrangement-account is tijdelijk in wacht gezet." De website was ervan overtuigd dat Lila minderjarig was, wat dan ook het einde van haar kortstondige carrière als sugar baby betekende. Ze voelde zich gedevalueerd van een hitsige gezelschapsdame tot melancholische kinderprostituee. “Pfff, daar gaat mijn kans op seks.” Ondanks enige krenking in haar ego vindt Lila toch dat het zo beter is. Sommigen zouden het misschien omschrijven als geluk. Lila en ik zien het echter voor wat het werkelijk was: goddelijke interventie. “Misschien moet ik toch maar gewoon Tinder installeren.”