een frisse wind door stereo 03

22/10/2016

Sinds 2011 is het Vlaamse medialandschap een radio rijker. In Antwerpen werd Stereo 03 opgestart, de radio voor en door studenten. Nu, vijf jaar later, was het tijd voor een frisse wind met de nodige veranderingen. dwars ging eens een kijkje nemen bij één van hun vergaderingen om meer te weten te komen over deze enthousiaste radiomakers!

Om half acht kwam ik toe bij Kavka, het onderkomen van Stereo 03. Vijf minuten later stond ik in ‘the basement’, die door hen bezet wordt. Ik kreeg direct een stoel aangeboden en luisterde nog even hoe twee nieuwe studenten werden ingeleid in het radiogebeuren. Vervolgens trokken ze de studio in en was het voor mij tijd om een babbel te slaan met de ancien van Stereo 03: Bram.

 

Sinds vorig jaar kent Stereo 03 een boost aan presentatoren. Op dit moment werken er rond de twintig vrijwilligers, die zowel voor als achter de schermen werken. Dit jaar wordt er vooral ook gelet op de visualiteit van de radio. ‘Het is belangrijk voor de radio dat we meer herkenbaar worden en dat we op die manier meer studenten naar ons kunnen krijgen. Dit kan als luisterpubliek, maar ook creatievelingen mogen zich aanmelden om Stereo 03 sterker te maken. We proberen de studenten van nu op te leiden, zodat we een volgende generatie kunnen creëren die het van ons kan overnemen. Studenten die graag bezig zijn met radio kunnen hier genieten van een enorme vrijheid. Ze kunnen hun eigen programma samenstellen en krijgen dus de kans om zich uit te leven. Studenten mogen hier op hun bek gaan en eruit leren om zich zo volledig te kunnen ontplooien.’

 

Stereo 03 is dus een broedplaats voor iedereen die een passie heeft voor media. Je hoort het goed, niet alleen mensen met passie voor radio kunnen er terecht, maar ook studenten met passie voor event en communicatie. Ben je een creatieve duizendpoot? Dan biedt Stereo 03 jou een thuis!

 

Wie weet word je de volgende Sam De Bruyn? Of baan je je net als Dorianne Aussems, die ook bij Stereo 03 is begonnen, een weg naar MNM!

 

Benieuwd? Luister dan zeker via www.stereo03.be