De nieuwe UA IT-infrastructuur

Wat er verandert en hoe chatten nog wel kan
09/11/2004
🖋: 

In het kader van de fusie verandert er heel wat op IT-vlak binnen de UA. dwars vat de veranderingen voor u samen in begrijpelijke taal.

- Alle webadressen eindigen vanaf nu op ua.ac.be, de oude adressen ruca.ua.ac.be, uia.ac.be en usfia.ac.be verdwijnen. Dit geldt trouwens ook voor de oude e-mailadressen.

- De oude websites van de 3 instellingen vervallen. Elke campus doet dat op zijn eigen manier, hoe kon het ook anders. Ex-UIA toont direct de UA-website, ex-RUCA linkt daarheen maar ook naar de oude webmail en ex-UFSIA geeft zelfs nog links naar alumnipagina's, de administratieve gids en een virtuele rondleiding.

- De e-mailadressen veranderen drastisch, waarover elders in deze dwars trouwens meer. Je hebt nu een adres dat eindigt op @student.ua.ac.be en daaraan gekoppeld een nieuwe webmail op https://webmail.ua.ac.be.

- De websites van onderzoeksgroepen, departementen en faculteiten worden ondergebracht op de UA website of krijgt een nieuwe naam onder de vorm www.naam.ua.ac.be.

- Het universitair netwerk heeft een veel snellere verbinding met de buitenwereld van 1 Gigabit per seconde. In theorie download je dus op 5 seconden een hele CD. Voor gewone gebruikers betekent dit dat surfen altijd vlot gaat, tenzij er aan de andere kant vertragingen zijn.

- Op geen enkele campus kan nog gebruik gemaakt worden van chatsoftware, zowel MSN Messenger en ICQ, als IRC. Omdat onderstaande vindt dat studenten zelf kunnen beslissen wat ze doen en laten raadt hij getroffenen aan zich te melden op http://webmessenger.msn.com/ of http://go.icq.com

- Een laptop aansluiten op het netwerk kan alleen na registratie van uw laptop, contacteer daarvoor UAnet via helpdesk@ua.ac.be of surf naar www.uanet.ua.ac.be. Deze regeling is van kracht vanaf 1 december, zorg ervoor dat je niet plots zonder internet valt.

 

Meer informatie op Blackboard