de liefde van de volger gaat door de maag

vijf Instagramaccounts die je zeker moet volgen

15/03/2020

Door Instagram scrollen, het is dezer dagen een bezigheid op zich. Ben jij een fervent Instagram-feedscroller? Lees dan zeker verder, want onze redacteur zet voor jullie haar favoriete accounts per thema op een willekeurig rijtje. Deze keer in de spotlights? Foodbloggers.

Profielfoto van nietnulaura@vanellasweets

Vanellasweets

Fan van koekjes, gebak en taart? Dan ben je bij Vanellasweets aan het juiste adres! De 22-jarige Ella uit Schilde beschrijft zichzelf dan ook als 20% student, 80% baking addict. Deze enthousiaste dame tovert de mooiste creaties uit haar mouw, bijna té mooi om op te eten. Koekjes in alle vormen, maten en kleuren en met allerlei vrolijke opschriften, ze doen je terstond watertanden vanachter je smartphone.

Met filmpjes en foto’s laat de event- en projectmanagementstudente je meekijken tijdens het bakproces en toont ze je nadien het resultaat. Van een prachtig gelaagde valentijnstaart tot een peperkoekenhuisje, er is geen uitdaging die deze hobbybakster uit de weg gaat. Heb je zelf ideeën of plaats je graag een bestelling? Eén adres!

 

Healthy Habits Celien

Deze 24-jarige diëtiste uit Meer (Hoogstraten) is jouw aanloop naar een gezonder leven. Voor een evenwichtige levensstijl moet je niet op dieet, aldus Celien. Alles draait om gezonde keuzes en gezonde gewoontes, en het is haar doel om mensen hierbij te coachen. Momenteel werkt Celien als pediatrisch diëtiste in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en heeft ze haar eigen diëtistenpraktijk in Meer. Binnenkort wordt het uitbaten van deze praktijk haar hoofdberoep.

Op de Instagrampagina van Celien, healthyhabits.celien, komen haar twee passies tot hun recht: voeding en foodfotografie. Je kan er niet alleen genieten van mooie plaatjes maar ook inspiratie opdoen voor lekkere gerechten en deelnemen aan leuke winacties! Ook niet te vergeten zijn de shopvlogs waarmee Celien haar volgers regelmatig bedient, zo kan je per highlight een reeks aan gezonde producten terugvinden die in de desbetreffende winkels te verkrijgen zijn. Via Celiens website vind je bovendien een hele hoop recepten, reviews, tips en tricks terug die je op weg helpen naar een gezondere levensstijl.

Profielfoto van jehoortwatineenklaslokaal@healthyhabits.celien

 

Profielfoto van frommelrommel@befitbeawesomebylaura

Be fit, be awesome by Laura

Befitbeawesomebylaura is de Instagrampagina van Laura Van Den Broeck, voedingsdeskundige en sportcoach. Ben je niet vies van een springtouwchallenge, mooie foodfotografie en handige tips en tricks? Dan is deze goedlachse blondine jouw ‘volg’ waard. Op Laura’s website kan je naast recepten ook terecht voor workshops, coaching en work-outs.

Het eerste boek van Laura kan je alvast in de winkelrekken vinden. Naast gemakkelijke en gezonde recepten behoren ook work-outvideo’s en tips tegen voedselverspilling tot de inhoudstafel. Momenteel is Laura volop bezig aan boek nummer twee, dat vanaf oktober 2020 te koop zal zijn.

 

 

The Messy Chef Blog

The Messy Chef is het alter-ego van Jelle Beeckman, een 31 jaar oude kookverslaafde Gentenaar die emigreerde naar West-Vlaanderen. Op zijn profiel kan je je oog werpen op heerlijke gerechten, vaak gebracht met een lach en een zwans. De recepten vind je terug op zijn website, net als zijn reviews – ‘hot & not spots’ – en blogartikels.

Naast van een goedgevuld Instagramaccount en website is Jelle ook eigenaar van een foodtruck die hij samen met zijn broer Hans bemant op allerlei feesten. Krijg je maar niet genoeg van al dat watertanden? Vanaf mei 2020 ligt het allereerste boek van The Messy Chef in de rekken!

Profielfoto van eva_mouton@the_messy_chef_blog

 

Profielfoto van floordenil@mamasgezondetips

Mama’s Gezonde Tips

Katrijn Debruyne is van opleiding leerkracht voeding in het secundair onderwijs. Toen ze voor de klas stond, trachtte ze haar leerlingen steeds een gezonde levensstijl bij te brengen. Dit doet ze, als moeder van Madeleine en Wolraad, nu ook voor de talrijke volgers van haar Instagramaccount mamasgezondetips. Door middel van een open en aangename aanpak probeert Katrijn op een laagdrempelige manier zoveel mogelijk volgers – waaronder heel wat mama’s – te inspireren en motiveren. Haar missie? Iedereen laten genieten van gezonde maaltijden, en dit voor het hele gezin!

Tips voor uren (kook)plezier met kinderen, lekkere recepten en originele winacties, je kan ze allemaal terugvinden op het account én de website van deze ambitieuze mama. Ook test deze blogger regelmatig een product uit. Het resultaat hiervan kan je terugvinden op het bloggedeelte van haar website.

 

 

Benieuwd naar onze redacteur haar favoriete cartoonisten op Instagram? Dan kan je hier terecht.