Cultuuragenda april 2011

27/03/2011
🖋: 

We blijven er maar op hameren. Cultuur is verplichte leerstof voor iedere student. Van boekenwurm tot laboratoriummuis, van proefdieren-fetisjist tot bibliofiel. Stadsmussen en buitenbeesten, kruip uit uw kot, broeikast, kippenhok of kattenluik en geniet van het Antwerpse cultuuraanbod dat dwars voor u onder de loep nam.

Echo Base (28/03 t/m 03/04) De Bromvlieg, 'Aardling'

Het nieuwe stuk van onze universitaire toneelgroep kan best beschreven worden als salonfähige en laservrije sciencefiction. De regie is in handen van een voormalig dwars-hoofdredacteur. Dat belooft! Tickets via debromvlieg@gmail.com.

 

De Singel (30/03 t/m 2/04) Romeo Castellucci, ‘The minister's black veil’

Niet zozeer de titel van dit toneelstuk, maar de naam van de regisseur trekt hier de aandacht. Castellucci is een van de nog levende grootheden uit de theaterwereld die je gezien moet hebben. Wees er snel bij, want met slechts vier voorstellingen op het programma zijn de tickets wellicht snel uitverkocht.

 

Cc de Kern (31/03) Benefiet voor Sam ten Broek

Zegt de naam van deze jongen je misschien niets? De namen van artiesten als Raymond van het Groenewoud, Annemie Gils en Mira doen dat waarschijnlijk wel.

 

Cartoons Cinema (vanaf 6/04) 'También la lluvia’

De titel van deze film klinkt niet echt Nederlands, net zoals het predicaat ‘nieverans in iêl ’t Stad b’halve ba ons’. Dat wil zeggen dat de film alleen in deze cinema te zien zal zijn. Centraal staat de ontdekkingstocht van Christopher Columbus, hier bekeken vanuit een modern perspectief.

 

Arenberg Schouwburg (9/04) Nigel Williams, ‘Geloof Mij’

De show van deze Belgische Brit wordt wegens succes hernomen. Het verband tussen religie en onze Westerse supermarktcultuur staat hier centraal.

 

Petrol (22/04) Dance for Gaza

Een geslaagd feestje met hiphop en dance, en tegelijkertijd geld inzamelen voor het goede doel? Het kan. De artiesten die op deze avond Petrol bevolken, zijn de problemen in het Midden-Oosten nog niet vergeten.

 

Bourla Schouwburg (28/04) Admiraal Freebee solo

Volg dit ingetogen optreden vanuit de comfortabele, pluche zetels van de Bourla Schouwburg. Zijn goede reputatie als live zanger zal de Admiraal in deze zaal zeker kunnen waarmaken.

 

Antwerp Expo (27/04 t/m 1/05) Lannoo's boekenmarkt

Stapels boeken, cd's, dvd's en kantoorspullen, kortom alles wat een student nodig heeft. Hier uitgestald en aangeboden tegen scherpe prijzen. De toegang is gratis.

 

MHKA (t/m 21/08) Ten Oosten van 4â—¦24.

Enkele Belgische kunstenaars lieten zich inspireren door het thema ‘De Oriënt’. Het resultaat hiervan is het hele semester te bewonderen. De tentoonstelling wordt aangevuld met werken van enkele Aziatische kunstenaars.