CHOCOTASTISCHE OVERLEVINGSGIDS VOOR DE BLOK (3)

dwarsdoorsnede

22/01/2024

De blok doorkomen doet ieder op hun eigen manier. De een wandelt als een gek rondjes door hun kot, de ander giet blikjes Nalu achterover alsof hun leven ervan afhangt en ondergetekende doet zich – uiteraard – te goed aan chocolade. Maar welke chocolade eet je op welk moment voor een ideale examenprestatie? Ik ontcijferde de cacao-code.

witte wonderen 

Wekenlang verslond je hoofdstuk na hoofdstuk, draaide je flashcard na flashcard om. Nood aan pauze? Je zou voor minder. Gelukkig komt witte chocolade als een engelachtige verschijning uit de chocoladehemel neergedaald. Haar smeltende zachtheid op de tong is een traktatie voor de gestresseerde ziel, een kortstondig ontsnappingsmoment uit de rigoureuze realiteit van de blokperiode. Wil je niet wachten tot de hemel haar zegeningen laat neerdalen, ren dan zelf naar de supermarkt. Als de verkopers je niet kunnen vertellen in welke schappen deze “witte engel” ligt, vraag dan achter de repen van Delicata.

klamme karamel 

Zweethandjes voor het laatste examen? Kies dan voor even plakkerige chocolade. Je weet wel, dan kan je zeggen dat je handen plakken van de chocola. Karamelchocolade is naast een plakkerig excuus ook nog eens ongelooflijk lekker. Is er trouwens een onafscheidelijker duo dan karamel met zeezout? Dat is niet alleen even plakkerig, maar dus ook even zout als jouw door de stress uitgestoten lichaamsvochten. Opnieuw vind je deze smaak bij Delicata, maar ook de god van het chocoladerijk Tony’s Chocolonely heeft deze lieveling uiteraard in zijn assortiment.

triomf met truffels 

Het moment waar je heel januari naartoe hebt geleefd is daar: je laatste examen is overhandigd aan de prof. Of je nu gaat feesten of je pyjama aantrekt en in de zetel kruipt, chocolade kan niet ontbreken op deze heuglijke dag. Voor deze gelegenheid is er maar één gepaste traktatie: chocoladetruffels. Deze zachte, decadente chocolaatjes zijn een zoete beloning voor je inspanningen. Ga voor de meest luxe variant die je kunt vinden, die van Leonidas of Godiva bijvoorbeeld. Met de nasmaak van die heerlijkheid in je mond kan je de lesvrije week inzetten. Eindelijk!