CHOCOTASTISCHE OVERLEVINGSGIDS VOOR DE BLOK

dwarsdoorsnede

08/01/2024

De blok doorkomen doet ieder op hun eigen manier. De een wandelt als een gek rondjes door hun kot, de ander giet blikjes Nalu achterover alsof hun leven ervan afhangt en ondergetekende doet zich – uiteraard – tegoed aan chocolade. Maar welke chocolade eet je op welk moment voor een ideale examenprestatie? Ik ontcijferde de cacao-code.

pure puinhoop

De examens zijn nog maar net begonnen en nu al in ademnood? Wanneer de stapel boeken hoger lijkt dan de Mount Everest en de wanhoop toeslaat, grijp dan naar een goede reep pure chocolade. Dat pure chocolade de stress helpt verminderen en je focus verbetert, is algemeen geweten. Iets met endorfines of zoiets, het staat op bladzijde 752 van de syllabus in de onderste la van de kleerkast. Of was het op bladzijde 516 in het handboek onder mijn hoofdkussen? Of studeerde ik toch literatuur? Mijn favoriet is de pure chocolade van Côte d’Or, meer specifiek Noir 70%, al is ook die van Delicata niet mis. Eén stukje chocola na elk hoofdstuk en die berg lijkt ineens een stuk beklimbaarder.

no chill chili

Na je samenvatting tien keer kwijtgespeeld en elf keer weer teruggevonden te hebben, breken de laatste kostbare uurtjes voor je examen aan. Van ontspannen is nu geen sprake meer. Om deze last-minute studiesprint wat op te peppen, is een dosis extra pit in de vorm van chocolade met chilipeper ideaal. Waar je die vindt, hoor ik je vragen? Ware chocoladeconnaisseurs weten dat ze op de website van Lindt moeten zijn. En nu je toch het smakelijkste hoekje van het internet hebt gevonden, neem ineens de tijd om al hun smaken te ontdekken. Of wacht, je ging een studiesprint houden, niet al watertandend het internet afschuimen. Uitstelgedrag is geen optie als het om chocolade draait. May the spice be with you!  

vloeibaar geluk

Eindelijk, een zucht van opluchting, want het eerste examen is achter de rug. Tijd voor een dosis vloeibare euforie in een mok. Natuurlijk kan je cacaopoeder in je melk gooien en je microgolf op volle toeren laten draaien, maar om deze eerste overwinning van januari te vieren verdien je het beste van het beste. Geen cacaopoeder, maar chocoladebollen gevuld met marshmallows dus. Zelf sla ik elke winter een voorraad in van Bakkerij Vanessa, maar wie geen vrienden heeft die die lekkernij willen meenemen uit Schelle, komt via een snelle Google Search op 'chocoladebollen met marshmallows' ook aan hun trekken. Voel je stress mee wegsmelten met de chocolade in je melk... Met de laatste marshmallow nog in je mond, ben je helemaal klaar om weer achter je bureau te duiken.