Buitenlanddag aan de Universiteit Antwerpen

02/11/2016
Bron/externe fotograaf

Universiteit Antwerpen


Op woensdag 26 oktober vond de Buitenlanddag van UAntwerpen plaats. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kon je er terecht voor informatie over Erasmus uitwisselingen, een buitenlandse stages of zomerscholen. dwars ging eens een kijkje nemen en sprak met een aantal studenten die kwamen snuisteren in het aanbod.

Veel studenten zijn zich niet bewust van alle mogelijkheden die er zijn. De organisatie van de Buitenlanddag heeft daarom studenten van alle faculteiten uitgenodigd. Op die manier kon iedereen ontdekken welke mogelijkheden er voor hem of haar zijn. Bovendien waren er studenten aanwezig die al in het buitenland waren geweest, om informatie aan studenten te geven over specifieke landen of universiteiten. Met die combinatie hoopt de Universiteit Antwerpen te laten zien dat er meer mogelijk is dan veel mensen denken.

 

Anna (22), studente Biomedische Wetenschappen, is erg enthousiast over de Buitenlanddag. Ze heeft veel uitleg gekregen. "Het is goed dat elke faculteit vertegenwoordigd is. Bovendien was het heel makkelijk te vinden, ook voor nieuwe studenten, door de promotie en de bordjes."

 

Olivia (21), studente Rechten, is ook heel positief. "De mensen bij de standjes zijn erg behulpzaam. Ik kom net van het standje van een studentenvereniging en zij legden mij veel uit." Ze geeft aan dat ze door de Buitenlanddag echt enthousiaster is geworden over een verblijf in het buitenland tijdens haar studie. Haar voorkeur gaat uit naar het doen van vrijwilligerswerk. "Van die mogelijkheid was ik me van te voren nog niet bewust, maar hier ben ik er achter gekomen dat dat ook kan." Een specifieke locatie heeft ze nog niet in gedachten. "Het belangrijkste vind ik dat het inhoudelijk interessant is."

 

Ook Mateusz (20), student Toegepaste Ingenieurswetenschappen, heeft de buitenlandse kriebels te pakken gekregen. Zijn voorkeur gaat uit naar een stage in Zuid-Europa. "Mijn motivatie is vooral dat het bijdraagt aan je eigen ontwikkeling. Bovendien leer je andere mensen en een andere cultuur kennen. Dat het goed is voor mijn CV is natuurlijk mooi meegenomen."

 

Op Erasmus gaan of vrijwilligerswerk doen: het heeft inderdaad vele voordelen. Naast de hiervoor genoemde voordelen verbeter je ook je talenkennis en doe je een internationale ervaring op, die later weer van pas kan komen. Bij de verschillende faculteiten kan je altijd terecht om te kijken welke universiteiten er beschikbaar zijn voor je studie en welke landen openstaan voor eventueel vrijwilligerswerk of voor een verkorte cursus aan een zomerschool.

 

 

Heb je de Buitenlanddag gemist en wil je toch graag meer informatie? Kom dan naar een van de informatiesessies van de Dienst Internationale Samenwerking of naar een van de facultaire informatiesessies. De data en tijden vindt je hier.