brownie-plezier

pottenkijkers

26/11/2016

Haal je 'fat pants' uit de kast en dij uit met dwars in deze online vreet- en zuiprubriek voor mensen die het nét even anders doen. Mensen die houden van empirisch experimenteren, eetbaar exploreren en extravagant exposeren met een beperkt budget doch calorierijke fantasie.

 

Het leren van examens vraagt veel van onze hersenen. Daarom is het belangrijk om 'brainfood' te voorzien. Onder het motto time is ticking, geeft dwars een recept mee dat niet veel tijd in beslag neemt: de gezondere brownie!

Dit heb je nodig

  • 2 kopjes dadels (ongeveer 400 gr.)
  • 1 kopje pecannoten (ongeveer 200 gr.)
  • 2 à 3 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels esdoornsiroop

 

Zo maak je het

  1. Stop eerst de pecannoten in een blender en mix ze tot een kruimelige mengeling.
  2. Voeg er vervolgens de dadels aan toe en meng opnieuw.
  3. Doe er nu het cacaopoeder en de esdoornsiroop bij.
  4. Neem vervolgens een bakplaat of een schaal en vul die met het browniemengsel.
  5. Laat de brownies opstijven in de koelkast (3 à 4 uur) of in de diepvries (1 uur).

 

Eet smakelijk!