noodles: van snack naar maaltijd

pottenkijkers

03/12/2016
🖋: 

Haal je 'fat pants' uit de kast en dij uit met dwars in deze online vreet- en zuiprubriek voor mensen die het nét even anders doen. Mensen die houden van empirisch experimenteren, eetbaar exploreren en extravagant exposeren met een beperkt budget doch calorierijke fantasie.

Het makkelijke aan dit recept is dat je in plaats van woknoedels, ook gewoon de noodles kan gebruiken die je nog in de kast hebt staan. Zelfs die met een smaakje. Je wacht best wel even met het toevoegen van de sojasaus, want misschien past die niet bij de kruiden van de noodles.

 

ingrediënten

  • 200 gram broccoli
  • een halve ui
  • een halve rode paprika
  • ongezouten cashewnoten
  • sojasaus
  • (wok)noodles (verpakt per vier)

 

hoe?

  1. Snij de paprika en de broccoli in stukjes.
  2. Kook de broccoli 8 minuten en bak ondertussen de paprika met wat olijfolie.
  3. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Giet de broccoli en de noodles af en haal de paprika van het vuur.
  5. Meng de noodles, paprika en broccoli, voeg de sojasaus en cashewnoten toe.