comfortfood: chili sin carne

pottenkijkers

03/12/2016
🖋: 

Haal je 'fat pants' uit de kast en dij uit met dwars in deze online vreet- en zuiprubriek voor mensen die het nét even anders doen. Mensen die houden van empirisch experimenteren, eetbaar exploreren en extravagant exposeren met een beperkt budget doch calorierijke fantasie.

Deze chili is mega simpel en ook nog eens geweldige comfort food voor tijdens de examens. Je maakt het in een kwartiertje, en het geeft je genoeg energie om die laatste definities, casussen, woordenschat ... erin te krijgen.

 

ingrediënten (2 tot 3 porties)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pot chilibonen (Albert Heijn)
  • 2 paprika’s (in de kleur die jij het mooiste vindt)
  • geraspte kaas
  • chilipoeder
  • peper
  • eventueel een avocado

Eten met: tortilla chips of op wraps

 

hoe?

  1. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en bak ze in wat olijfolie. Snij tijdens het bakken de paprika’s in blokjes.
  2. Voeg de paprika toe en bak voor 2 tot 3 minuten.
  3. Voeg dan de bonen met saus toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten bakken/sudderen en gooi er naar smaak peper en chilipoeder over. Kijk uit met die laatste, want als die te scherp is kun je niet meer terug! Kaneel- en komijnpoeder zijn ook aanraders.
  4. Als je de chili met wraps wil eten, doe die dan even in de microgolf.
  5. Dan hoef je nu alleen nog maar de pan van het vuur te halen, de chili op te scheppen en er wat kaas over te strooien!