er zit een banaan in je brood

consumptie verplicht
03/06/2015
🖋: 

Haal je 'fat pants' uit de kast en dij uit met dwars in deze online vreet- en zuiprubriek voor mensen die het nét even anders doen. Mensen die houden van empirisch experimenteren, eetbaar exploreren en extravagant exposeren met een beperkt budget doch calorierijke fantasie. Deze keer: een foolproof recept voor bananenbrood.

Als er iets is wat ik echt niet kan, is het wel koken. Menig kotgenoot heeft nog nachtmerries van in brand staande ovens en keukens vol damp. Ik overdrijf dus niet als ik zeg dat als zelfs ik bananenbrood kan maken, iedereen dit kan. Daarom: een belachelijk makkelijk recept, ideaal als breinloze studiepauze.

 

Ingrediënten voor 6 personen (lees: jij met een examen boef-kick):

 

- 3 rijpe bananen
- 100 gram boter
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 110 gram basterdsuiker
- 60 gram havermout (optioneel)
- 2 eieren

 

How to:

 

Pel de drie bananen, breek ze in stukjes en laat er al je examenfrustraties op los tot je een bananenmousje krijgt. Ondertussen smelt je op een laag vuurtje de 100 gram boter. Daarna voeg je in onbelangrijke volgorde 180 gram zelfrijzend bakmeel, 110 gram basterdsuiker, de eventuele 60 gram havermout tegen het dit-is-zo-ongezond-schuldgevoel en 2 eieren toe aan de bananen.

 

Samen met de boter meng je het geheel tot je een consistente deeg krijgt. Deze brij doe je in een ovenschaal en stop je vervolgens in een op 180° voorverwarmde oven. Dit is waarschijnlijk het moment waarop je beseft dat je de oven bent vergeten te voorverwarmen, maar het werkt even goed in een niet voorverwarmde oven heb ik ontdekt.

 

Na ongeveer 45 minuten heb je lekker bananenbrood en voel je je toch een beetje, terecht, een keukenheld!