work hard. play hard.

editoriaal
13/09/2015
🖋: 

Septembermaand, de godin van de start is weer ingegaan. 1 september kropen de leerlingen terug achter de schoolbanken, 21 september is het de beurt aan de studenten. In het zomerreces werden onder andere een 21%-heffing op elektriciteit en het M-decreet u opgedrongen. Ook de hogere inschrijvingsgelden werden u voor de eerste keer aangerekend. Is de boutade “Je hebt nooit een groter nood aan vakantie dan na de eerste werkweek” op u van toepassing en dient u te bekomen van een (financiële) kater? Niet getreurd want vanaf dit schooljaar is een doktersbriefje niet langer verplicht voor afwezigheden in de week voor of na de schoolvakantie.

Een schone lei, een nieuw begin, een verse start. De septembermaand is ergens ook de godin van het optimisme. Dat wordt helaas af en toe doorbroken door doemdenken algemeen pessimisme en laten we wel wezen, de realiteit. Kleine Aylan vormde in de hele vluchtelingenhetze voor mij dé extra stomp in de maag. Bekijk zeker onze contraire: moet het stadsbestuur geld uitgeven aan betutteling, waar het ergens anders zoveel beter besteed kan worden? Ook de vluchtelingen hoopten op een nieuwe start, een rooskleurige toekomst …

 

Septembermaand, tenslotte, de godin van de hoop. Student, lees hoe velen jou ooit voorgingen op hun eerste dag hoger onderwijs. Lees, drink en eet, blijf nieuwsgierig, lach en geniet gulzig en met volle teugen van het leven. Aan jou is de toekomst, op jou rust de verantwoordelijkheid. Work hard. Play hard. Want vergeet niet: “Life’s a bitch and then you die.”