Ward Bauwens

de dwarsligger
22/03/2015
🖋: 

De homo sapiens studentus, of dwarsligger in de volksmond, is een bijzondere soort. Naast de kenmerkende activiteit van studeren, staan de exemplaren van dit ras vooral bekend als genieters van het (nacht)leven. Hebben zij ook andere geheimen prijs te geven? dwars zoekt het uit in hun natuurlijke habitat: het kot. Ward Bauwens is het slachtoffer van de maand. Als een patiënt op een koude metalen operatietafel opereerde dwars deze enthousiaste student geneeskunde. Dit zijn de resultaten van de biopsie…

infectie

Groen en braaf kwam Ward in Antwerpen aan als competitief zwemmer en (quasi) geheelonthouder. Hij was een gemotiveerd atleet, stond ingeschreven als topsporter en zwom als een vis. Soms trainde hij zelfs drie keer per dag. Die gezonde levensstijl bleek weinig compatibel met het ritme van de discipelen van Hippocrates. Ward zag zich genoopt zijn studie serieuzer te nemen. Hij liet het zwemmen vallen en leerde zichzelf drie tot vier keer per week perte totale te zuipen. Eeuwig trouw aan zijn aquatische aard, dronk hij al die jaren als een vis.

 

Minder eten, meer drinken. Dat zeg ik al jaren en zag mijn wenkbrauwen dan ook achter mijn kruin verdwijnen toen Ward de weg naar dit inzicht zelf gevonden had! Studenten hebben het niet breed en drank is duur. Besparen kan door net géén fond te leggen voor het drinken. Wijze woorden, Ward!

 

epidemiYOLOgie

Ongeveer drie jaar geleden bezocht Ward de stad van de Scousers, Liverpool. Daar raakte hij aan de praat met de plaatselijke fauna. Zij waren onthutst dat Ward spontaan een gesprek kon aanknopen met vreemden. Zij vonden dat YOLO. Ward bracht deze term met zich mee en was één van de eersten die deze blijde Boodschap in onze contreien predikte. Laat de naam van onze eerste evangelist, Ward “B-Bosch” Bauwens daarom vereeuwigd worden in de annalen van dwars.

 

mutatie

Ondertussen wordt Ward steeds serieuzer. Zijn studies, evenals zijn katers, wegen jaarlijks zwaarder door. Daarbij komt nog dat uitgaan in Wilrijk sinds de sluiting van de Konijnenpijp (KP) en de Spoed aanzienlijk minder ongeremd is geworden. Zij die ingewijd zijn weten waar Ward het over heeft.

 

Daar wordt aan de deur gebeld, wie zou dat zijn?

 

Na een korte onderbreking van het interview komt Ward glunderend weer boven. In zijn handen heeft hij een plastic doosje. Rijst met kip. Van de Thaise buurvrouw. Ward zet trots zijn culinair cadeau op tafel. Eerlijk duurt het langst, vriendelijk komt het verst.

 

quarantaine

Een dwarsligger zonder seks is als een brood zonder gist. Ward toont me een boek dat hij van zijn vriendje kreeg voor Nieuwjaar. Het is een prentenboek met een rond gat in het midden, zoals een donut. Penis Pokey, uren leesplezier voor twee. Een aanrader voor elke boekenwurm.