studiesapjes

consumptie verplicht

20/01/2015

Haal je 'fat pants' uit de kast en dij uit met dwars in deze online vreet- en zuiprubriek voor mensen die het nét even anders doen. Mensen die houden van empirisch experimenteren, eetbaar exploreren en extravagant exposeren met een beperkt budget doch calorierijke fantasie. Deze week laat redactrice Stefanie ons zien hoe sapjes bijdragen tot schitterende resultaten. 

Vergeet cafeïne, Rilatine en de duizenden energiedrankjes deze examenperiode! Ze zorgen misschien eventjes voor een studieboost, maar deze gezonde brouwsels vol vitaminen zorgen voor meer energie en je tanden zullen minder snel wegrotten natuurlijk. Een versgeperst sapje is klaar in een mum van tijd en zorgt ervoor dat je weer met een fris hoofd aan de boeken zit.

 

Ahoy Popeye Juice

Wat je nodig hebt voor 4 glazen:

Spinazie zorgt voor een goed geheugen.

Banaan voor een energieboost.

Mango verbetert je concentratie en vermindert stress. Het is goed voor de huid want het opent de poriën (weg stresspuistjes!).

Een groot glas water is gezond voor zowat alles…

Was de spinazie en snij het fruit. Stop ze allemaal in de blender en giet het water erbij. Eventjes laten mixen et voilà, je kan genieten van je gezonde sapje.

 

Dolce Frutta Juice

Wat je nodig hebt voor 3 glazen:

Sinaasappel de antioxidanten erin beschermen je huid tegen vrije radicalen (voor een goede indruk bij die knappe prof op het mondeling examen).

Appel an apple a day…

Banaan is goed voor de hersenen.

Kiwi zorgt ervoor dat serotonine aangemaakt wordt. Dit is Prozac die je kunt plukken van de bomen, of in ons geval bij de Aldi halen. Dit is dus het antistressfruit bij uitstek!

Was, schil en snijd het fruit. Doe ze samen in de blender en mix je sapje.

 

Good Day Sunshine Juice

Wat je nodig hebt voor 3 glazen:

2 sinaasappels helpen mee aan een mooie huid.

Halve mango voor een goede concentratie.

3 wortels zijn handig voor als je een nachtje doorstudeert: de beta-caroteen erin beschermt je tegen nachtblindheid.

Appel helpt je immuunsysteem een handje tegen gemene ziektes.

Citroen maakt je kus-klaar: het zuur in het citroensap doodt de bacteriën op je tong en tandvlees. Het is dus ideaal om een frisse adem te krijgen, mocht je dan eindelijk de moed bij elkaar hebben geraapt om tegen je bib-vlam te praten.

Pers de sinaasappels en de citroen. Schil de wortel en de mango en ontdoe de appel van het klokkenhuis. Vul je blender en druk op start. Laat een minuutje mixen en je vitaminebom is helemaal klaar!