stoelendans

editoriaal
08/05/2016
🖋: 

Je kent het wel, dat spel van weleer waarin je in een rondje loopt en de muziek onverwacht stopgezet wordt. Wie zich dan niet snel van een zitje verzekert, verliest en ligt eruit. Annemie Turtelboom was te traag. Ook Jo Cornu en Marc Coucke verloren de stoelendans. Iets strijdlustiger is Jonas Van Audenaerde, doctoraatsstudent aan de Universiteit Antwerpen. Die bindt in zijn onderzoek succesvol de strijd aan met pancreaskanker (pagina 22).

Auteur Lize Spit verzekert zich met Het smelt vanzelfsprekend van een zitje. Deze ferme madam en covergirl toonde ons het abc van schrijven, talent én charme (pagina 3). Ook Donald Trump weet als geen ander het spel te spelen: hij werd de Republikeinse favoriet voor het presidentschap, niet te geloven! Zijn we binnenkort niet ‘gejost’ maar ‘getrumped’? Wij draaien de muziek alvast een ritme hoger.

 

En is het eigenlijk gejost of gejosd? Geen van de twee, zo leert de Dikke Van Dale! Tijd om terug achter je boeken te kruipen en échte kennis op te doen. Want met het aanbreken van de maand mei werd het niet alleen ‘Panamees’ warm in België maar breekt ook de bloktijd aan. Of toch nog één woordje om het af te leren? Lees wat ‘serendipiteit’ nu écht betekent (pagina 38) of maak voorgoed komaf met de discussie over de kip of het ei (pagina 32).

 

Toch geen zin in blokken, noch tweede zit? Lees in www.onlinemedicatiezondervoorschrift.be waarom je best geen breindoping neemt (pagina 10), maar volg de eenvoudige raad van Frans Van Meir in het proffenprofiel op: “Maak kort voor het begin van het examen tijd voor een sanitaire stop. Een beetje zenuwen kan geen kwaad maar bewaar zelf het overzicht en zorg ervoor dat je gekleed bent” (pagina 30).

 

En ik? Door stoelen kan je blijkbaar ook zakken, maar net op de valreep sluit ik het dwars-jaar af. Ik geef mijn zitje door, maar kom zeker nog mee (stoelen)dansen! Goesting gekregen om volgend jaar een onvergetelijke ervaring op te doen en in een topteam terecht te komen? dwars werft aan, dus neem een stoel en zet je erbij!