Staat de cultuur in bloei, raast de lente door april, dan bent u alvast de spil

07/03/2008
🖋: 

Er zit iets in de lucht, en het ruikt naar bloemen, paaseieren, vakantie en onschuldig zweet. Jawel, vrienden van de cultuur: de lente. In deze periode van wedergeboorte, opgeladen batterijen en zonne-energie kan u niet blijven stilstaan. De redenen daarvoor:

12/03 - 17/08 MOMU: ‘Moi, Veronique Branquinho, TOuTe NUe (naar aanleiding van het tienjarig bestaan van haar label krijgt de Antwerpse ontwerpster een overzichtstentoonstelling)

 

02/04 Rataplan: Dimitri Leue, ‘Don Kyoto’ (in tijden van ecologisch bewustzijn voorziet de theatermaker zichzelf van energie door een bakfiets op het podium, geen strijd tegen maar voor de windmolens)

 

04/04 Lotto Arena: Regi in the mix (behalve de drijvende kracht achter Milk Inc. is Regi Pinxten ook de drijvende kracht achter zichzelf, het resultaat krijgt u op spectaculaire wijze gepresenteerd)

 

06/04 AMVC- Letterenhuis: 75 jaar Letterenhuis (tot januari volgend jaar viert het Letterenhuis zijn bestaan door negen auteurs in een installatie kritisch te laten nadenken over literair erfgoed)

 

09- 12/04 deSingel: Jan Fabre.Troubleyn, ‘Quando l’uomo principale e una donna’ (herneming van de succesvolle danssolo, een combinatie van technisch kunnen, grote verbeelding en onbegrensde overgave)

 

12/04 De Roma: Radio Modern met Lady Linn (een swingende soiree in de ultieme balzaal, het avondfeest kent zijn hoogtepunt in een korte danswedstrijd)

 

13/04 De Roma: ‘Diva’s van het witte scherm’ (wie in de nostalgische bui van de vorige avond is blijven hangen, kan Elizabeth Taylor tot drie maal toe gaan bewonderen in ‘Cleopatra’, ‘Cat on a Hot Tin Roof’ en ‘Under Milk Wood’)

 

16/04 Film: George Clooney, ‘Leatherheads’ (dat hartenbreker Clooney zowel kan acteren, alsook regisseren zal hij opnieuw pogen te bewijzen in deze romantische komedie over Amerikaans voetbal)

 

17/04 Trix: TrixTrax 20/04 De Coninckplein: Boekenplein (maandelijkse boekenmarkt alwaar u omgeven door kraampjes, hapjes, drankjes en optredens gouden koopjes kan doen)

 

26/04 Petrol: Fnac Unsigned Music Talents (wedstrijd voor beginnende groepen, signed music talents The Blackbox Revelation en de Franse dj Bodrinski sluiten de avond af)

 

30/04 Cc Luchtbal: ‘Joy Division’ en Dead Souls (screening van een documentaire over Joy Division, volgens bassist Peter Hook het perfecte antwoord op ‘Control’, voorafgegaan door een optreden van Dead Souls)

 

TrixTrax

Wie muziekcentrum Trix nog niet kent, geven wij nogmaals een reden om daar verandering in te brengen. Behalve een creatief oord waar muzikanten van allerlei status hun ding kunnen doen in de repetitiekoten, opnamestudio’s of andere werkruimtes, is Trix ook dé plek voor de liefhebber om muzikale ontdekkingen te doen. Met die idee organiseert TrixTrax elke derde donderdag van de maand gratis optredens voor al wie geïnteresseerd is, maar bovenal voor studenten. De werkgroep die de optredens organiseert, bestaat voor een groot deel uit jongeren met een stevige vinger aan de pols. Deze maand stelt TrixTrax met trots de über-catchy rock van A School of Quiet en de ingetogen psychedelica van Gel for Michelle voor .