SMS

26/11/2005
🖋: 

Bierliefhebbers opgelet! Er is een nieuwe reden gevonden om het drinken van uw favoriete drank te rechtvaardigen. Het is weer eens wat anders dan arme studenten die het dubbele moesten betalen van de uitgestalde prijs voor bier tijdens 'De nacht van de film'.

Niet alleen rode wijn is goed voor de gezondheid, bier is dat ook. Meer zelfs, bier kan kanker voorkomen. Volgens de Amerikaanse wetenschapper Fred Stevens, verbonden aan de universiteit van Oregon, bevat hop (een basisingrediënt van bier) xanthohumol. Die stof kan de ontwikkeling van borst-, baarmoeder- en prostaatkankercellen voorkomen. “Dit is één van de belangrijkste vormen van chemopreventie die we al hebben ontdekt. De enige manier om deze stof binnen te krijgen is bier drinken”, aldus Stevens.

 

De 18-jarige middelbare scholier Michael Sessions is verkozen tot burgemeester van Hillsdale, een stadje in de Amerikaanse staat Michigan dat 8200 zielen telt. Sessions versloeg de zittende burgemeester, de 51-jarige Doug Ingles, met een verschil van slechts twee stemmen. De jongeman spendeerde ongeveer 700 $ aan zijn campagne. Dat geld had hij verdiend door een vakantiebaantje aan te nemen.

 

In Limburg opent binnen twee jaar de allereerste officiële Vlaamse popacademie zijn deuren. Er werd reeds een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de Provinciale Hogeschool Limburg en de Muziekodroom. In het eerste jaar zullen er ongeveer 40 studenten zich kunnen inschrijven, waarna het aantal zich over de jaren zal kunnen uitbreiden tot maximaal 120. Vlaams SPA-volksvertegenwoordiger Chokri Mahassine heeft al verklaard: “De Hasselt pop- en rockacademie wordt zeker geen ‘idool-school’.”

 

Miss-verkiezingen en andere schoonheidswedstrijden zijn bijzonder populair in Brazilië, men kiest er zelfs de mooiste vrouwelijke gevangene. En net als bij vele andere van dit soort wedstrijden zetelen er in de jury voetballers en journalisten, maar bewaarders en medegevangenen maken er hier ook deel van uit. De hoofdprijs voor de titel Miss Gevangenis 2005 is een geldbedrag van 350 real (135 euro) en een ,,onderbreking van de dagelijkse sleur’’, aldus een van de organisatoren.

 

De Britse Elena Gibson verliest haar titel van Wereldkampioene Paaldansen. Gibson behaalde vorige week vrijdag in de Amsterdamse discotheek Escape het felbegeerde kroontje. Ze had tijdens haar act haar bovenrokje uitgespeeld en dat mocht niet. Strippen was tegen de regels. De Belgische kandidate Gwendy Bosmans had daarover al haar ongenoegen geuit. Het kroontje en de 3000 euro gaan nu naar de Japanse Reiko Suemune. Bosmans, die vijfde eindigde, wordt nu vierde en eerste Europese.