Seks, bier en een dure Porsche

27/11/2004
🖋: 

Zondigen aan een zeker regelmatig tempo is een deugd die we eisen van al onze directe naasten en vrienden. Zonder deze goede eigenschap is elke communicatie met ons totaal onmogelijk. Schiller zelf ontdekte dit reeds met zijn gevleugelde zin: “Dem Menschen ist ein Mensch noch immer lieber als ein Engel”, verwijzend naar die lieve, kleine verdorvenheden die ons toch zo beminnelijk maken. Zo ook de twee hemelbestormende bobo's die deze pagina weer voor uw plezier en ontwikkeling volschrijven. Wij zondigen tegen de huisstijl van uw favoriete magazine en duwen hier een poëtisch hoogstandje van een lied in uw strot. Leve Ufka!

Ufka, ach zo

Ufka is de faculteitsclub van de pillendraaiers (ook wel farmacie genoemd door de iets meer getalenteerde spreker). De aanvoerder van deze erg actieve kring is Seb Van Goethem. Wij ontmoeten Seb over een kwaliteitswhisky en aanbidden de lieve dandy aan zijn zijde. Een praeses met charisma, die trots is op zijn praesidium en ervaring zat heeft is een fijne gesprekspartner, zo dachten we. Onder het groen-wit-groen lint en de indrukwekkend doorleefde doopjassen ontdekken we een uitermate interessante club, met een uitzonderlijk platvloerse strijdkreet, die uit volle borst door iedereen gedeclameerd wordt.

 

Lied

Het moet niemand verwonderen dat de melodie die van de Drunken Sailor geworden is. Het taalgebruik dat in het lied gehanteerd wordt, is nu eenmaal doorgaans eigen aan deze klasse mensen. Het lied opent met een werkelijk romantische lofzang aan het adres van menige lieflijke schoonheid. Wie kan weerstaan aan zo'n mooie aanbidding moet wel van steen zijn. Na vervolgens de blondschuimende godendrank geprezen te hebben, zonder nagelaten te hebben te wijzen op mogelijke neveneffecten (laten we toch zeker niet vergeten dat we hier met apothekers te maken hebben, professionaliteit alom) gaan ze al snel over tot een laatste lofzang aan het adres van de club en de toekomstmogelijkheden voor alumni. Geef toe, hoeveel clubs zijn er die een Porsche vermelden in hun strijdkreet?

 

Lieve Rebel

We zijn gaan houden van Ufka. Eigenzinnig, maar sympathiek genoeg om gerespecteerd te worden in hun eigenzinnigheid. Klein, maar groot genoeg om mee te spelen. Grote mond, maar met dat lieve kleine hartje dat iedereen zo vertedert. Als je ons vanavond niet ziet rondlummelen, badend in de verveling die we zo weten te cultiveren, vrees dan niets. We zijn niet vertrokken om nooit meer terug te komen. Vanavond gaan we dronken worden met de Ufka-mannen en -vrouwen. En telkens als we een apotheek uitstappen, zullen we ons nog eens omdraaien en uit volle borst roepen: Ut vivat, crescat et floreat Ufka!

 

Ufka-lied

 

Wij zijn apothekers
Ge vindt nikske beters
Zuipen vaten bier en zoeken altijd nat vertier

 

Ons wijven steken veel bougies
Van ons palen zijn ze ni vies
Hebt ge eens een farmawijf
Dan weet ge met uwe jos geen blijf

 

Wij zijn apothekers
Ge vindt nikske beters
Zuipen vaten bier en zoeken altijd nat vertier

 

Ons venten hebben megatenten
Daarop hebben wij patenten
Spauwen en weer verder drinken
Laat ons nog eens klinken

 

Wij zijn apothekers
Ge vindt nikske beters
Zuipen vaten bier en zoeken altijd nat vertier

 

Binnen buiten nog eens spuiten
Ons mokkes zijn niet te stuiten
UFKA altijd aan de top
Nen dure porsche en een goei job