Pierre-Paul Van Bogaert

Extra cathedra
21/09/2007
🖋: 

Professor Pierre-Paul Van Bogaert doceert onder andere celbiologie en neurowetenschappen aan de studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen en is berucht vanwege zijn moeilijke examens. dwars ging op zoek naar de man achter de professor en peilde naar zijn culturele interesses.

Beste professor Van Bogaert, u hebt zelf ook ooit op kot gezeten. Welke posters sierden uw muren toen?

In mijn studentenkamer in Leuven had ik een poster aan mijn muur van 'De man met de gouden helm' door Rembrandt en andere, meer erotische posters van de fotograaf David Hamilton

 

Wat was de eerste plaat die u kocht?

Dat was er een met orgelmuziek van Johann Sebastian Bach met onder andere de Toccata en fuga in d-mol en Passacaglia in c-mol.

 

Wat leest u momenteel voor het slapen gaan?

Op mijn nachtkastje ligt nu 'Dunkirk – Fight to the Last Man' van Hugh Sebag-Montefiore. Dat is een geschiedenisboek over de harde strijd die geleverd werd door de Britten, Fransen en Belgen om Duinkerke te verdedigen zodat zoveel mogelijk soldaten per boot konden geëvacueerd worden, to fight another day.

 

Wat was de laatste film die u op het witte doek zag?

De laatste keer dat ik in de bioscoop was, heb ik “Troy” gezien: een verfilming van de Ilias met het beleg van Troje.

 

Zijn er naast uw syllabus nog andere werken die uw studenten absoluut gelezen moeten hebben?

Alle studenten in de richting waar ik doceer zouden 'The Origin of Species' van Charles Darwin en 'The Double Helix: A Personal Account of the Discovery of the Structure of DNA' van James D. Watson moeten lezen.