Kopenhagen gewend, maar toch

Erasmus uit
04/10/2004
🖋: 
Auteur extern
Bet Caeyers

Of ik voor dwars een artikel wil schrijven over mijn erasmuservaring in Kopenhagen? Selvfølgelig! Het is trouwens hoog tijd dat Denemarken wordt opgewaardeerd als erasmusbestemming. Zij die na het lezen van dit schrijven nog steeds vinden dat Denen koude, erasmusontoegankelijke mensen zijn, hebben er niets van begrepen.

Vergeef mij dat ik geen beschrijving geef van alle bezienswaardigheden in het prachtige Kopenhagen, maar hierover is reeds meer dan voldoende interessante literatuur voorhanden.

 

Ik zal mij beperken tot het kort toelichten van mijn perceptie als erasmusstudent. Ik geef toe, ook ik verkoos aanvankelijk het zuiden boven het noorden, en koos Kopenhagen eerder omwille van de goede reputatie van haar universiteit. Maar na bijna twee maanden de stad en haar inwoners grondig onder de loep genomen te hebben, kan ik jullie met absolute zekerheid garanderen: Kopenhagen is een fantastische stad die een erasmusstudent ontzettend veel te bieden heeft. Hierbij heb ik het niet alleen over haar pure schoonheid met ‘de kleine zeemeermin', ‘Tivoli', ‘Nyhavn' en ‘Christiania' als dé trekpleisters van de stad (zie ook dwars 14, rubriek ‘Erasmus in & uit'), maar eveneens over haar verbazingwekkend goede organisatie. Alleen al door het zeer goed uitgewerkte mentorsysteem van de universiteit voel je je geen seconde aan je lot overgelaten. Op die manier leer je overigens al snel de Denen zelf en hun eigen(aardig)heden goed kennen.

 

Ook de drie weken durende pre-semestriële Deense taalcursus is een echte aanrader. Niet dat je er vloeiend Deens door leert spreken, maar het geeft je de kans om de stad en haar cultuur op een leuke en vlotte manier te ontdekken. Bovendien is het ook dé gelegenheid om de andere internationale studenten te ontmoeten. Dit gecombineerd met een gezellig uitgaansleven doet ongetwijfeld hechte vriendschappen ontstaan. De internationale dienst van de universiteit hier doet er alles aan om van je verblijf in Kopenhagen een hoogst interessante en onvergetelijke periode in je leven te maken. Ik denk dat uit deze uitgesproken Kopenhaagse propaganda toch op zijn minst één ding duidelijk moet zijn: Ik heb het hier goed!

 

Hejhej!

 

Bet Caeyers