just do it

editoriaal
13/12/2015
🖋: 

Wist u dat Antananarivo de hoofdstad van Madagascar is? Als de examens starten is de gemiddelde student, inclusief ondergetekende, in alles geïnteresseerd behalve zijn cursus. Gelukkig is daar dwars om een verantwoorde pauze te bieden! Lees bijvoorbeeld het artikel over Alzheimer en beargumenteer op je mondeling examen de mogelijkheid van een black-out. Of lees het proffenprofiel voor meer inzicht in de psyche van je folteraars. Prof. dr. Wuyts verleidt je alvast het best met verse sashimi en een lekker warme sake.

Zat je ook voor dag en dauw achter je computer om je eigen examenrooster te ontwerpen? Ik liet liever de Shetland Sheepdog van mijn buurman een luchtje scheppen. Want wat nu het SisA-fiasco wordt genoemd, kan weldegelijk werken.

 

Waarom het nieuwe systeem ondanks kinderziektes kans op slagen heeft en je dit najaar zelfs een week vroeger je studieplan kon uitwerken, lees je verderop in deze dwars.

Het is december, later licht en vroeger donker. Aan iets anders merken we het helaas niet, nul komma nul sneeuw in het verschiet! Tijdens de klimaatconferentie van Parijs speelden regeringsleiders ‘stompe driehoek’ en gaven de schuld liever aan hun conculega’s. Dit terwijl burgers op de barricades hingen om de opwarming tegen te gaan. Maar na al dat collectief drama: hoe zuinig zijn wij echt? Doe alvast alle overbodige lichten uit en zet de chauffage een paar graden lager wanneer u dit leest.

 

Een witte kerst laten we dan wel aan ons voorbijgaan, waar de feestdagen echt om draaien blijft onverwoestbaar overeind: heel veel cadeautjes met een klein beetje familie (omgekeerd mag ook natuurlijk). Haha, in examentijd komt de béste humor weer even boven. Maar vergaat het lachen je en voel je je door al dat studeren compleet gedeprimeerd? Ook Adele wist het al, een simpele hello kan wonderen doen. Al wandel ik liever naar Antananarivo dan dat nummer nog één maal op de radio te horen …

 

PS. Nog snel een extra portie motivatie nodig? Youtube nog eens Shia ‘just do it’ LaBeouf en don’t let your dreams be dreams!’ Go get ’em tigers!