Go binge watching

aanbevelingen voor studieontwijkend gedrag #2
06/01/2015
Bron/externe fotograaf
www.manipalthetalk.net
🖋: 

De examenperiode is weer aangebroken en dit maakt ons studenten weer de meest productieve wezens ter wereld! Als we niet zwetend boven de boeken hangen, verbreken we records op bestofte spelletjes, beginnen we verwoed op te ruimen of hangen we nostalgisch voor de buis wanneer de jeugdseries uitgezonden worden. Redactrice Judith begon al nerveus naar Amerikaanse televisieseries te zoeken en deelt hier haar vondsten voor januari.

The Mindy Project  * * * *
The Mindy Project is een Amerikaanse comedyserie van de zender Fox. In de serie staat het personage Mindy Lahiri centraal. Zij heeft een succesvolle carrière als gynaecologe, maar toch probeert ze wanhopig te breken met de slechte gewoontes in haar persoonlijke leven. Zo maakt ze ongepaste speeches op het huwelijksfeest van haar ex, slaagt ze er in om bijna te verdrinken in het zwembad van een onbekende of gearresteerd te worden voor ongepast gedrag, vlak voor ze een baby ter wereld moet brengen. Daarnaast kan Mindy ook elke film met Meg Ryan citeren, zowel de goede als de slechte, omdat Meg Ryan uiteindelijk altijd haar droomman krijgt.
Seizoen 3 wordt momenteel elke dinsdag uitgezonden.

 

 

American Horror Story * * *
American Horror Story: Freak Show is het vierde seizoen van de dramaserie American Horror Story. Het verhaal staat volledig los van het voorgaande seizoen en speelt zich hoofdzakelijk af in en rond een circusgemeenschap. Het is 1952 en we zijn in Florida, waar de Duitse expat Elsa Mars een van Amerika's laatste freakshows tracht overeind te houden. Een reeks gruwelijke moorden in de omgeving maakt dat de publieke opinie nog sceptischer wordt ten opzichte van de freakshow. De politie gaat ervanuit dat het gezelschap hierbij betrokken is. Intussen gaat de werkelijke dader ongestoord zijn gang. Een museum gespecialiseerd in misvormde wezens biedt namelijk veel geld in ruil voor menselijk tentoonstellingsmateriaal.
De serie wordt elke woensdag uitgezonden, de laatste aflevering van dit seizoen wordt uitgezonden op 21 januari.

 

 

 

 

Girls * * * * *
Girls is een Amerikaanse televisieserie over het leven van een groep twintigers uit New York die het leven aangaat onder het motto: “one mistake at a time”. De serie draait om aspirant-schrijfster Hannah en haar vriendinnen. Hannah krijgt de schok van haar leven wanneer ze van haar ouders te horen krijgt dat zij haar na twee jaar niet langer financieel kunnen ondersteunen. Plotseling moet ze dringend op zoek naar een nieuwe bron van inkomsten om haar leven in de dure stad te behouden. Ondertussen lijkt Hannahs huisgenoot en beste vriendin Marnie het allemaal voor elkaar te hebben, met een volwassen baan bij een kunstgalerie en een langdurende relatie met haar vriendje Charlie; maar dat verandert al snel. Wanneer Britse vrije geest Jessa terugkeert uit het buitenland en intrekt bij haar nichtje Shoshanna, een naïeve NYU-studente met Sex and the City-dromen, is de vriendengroep van Girls compleet. In seizoen 4 volgt Hannah een workshop schrijven, heeft Marnie vlinders in haar buik, wordt Jessa in de boeien geslagen en is Shoshanna op zoek naar een job. De toon is gezet voor nieuwe verslavende afleveringen.
Op zondag 11 januari start eindelijk het vierde seizoen.

 

 

 

Looking * * * *
Als je zondag 11 januari geen zin hebt in vrouwen in New York kun je nog altijd de mannen in San Francisco volgen. Looking is een Amerikaanse televisieserie van HBO. Drie vrienden ontdekken in San Francisco de opwindende en soms overrompelende mogelijkheden voor een nieuwe generatie homo’s. Hoewel hun vriendschap ze bindt, is elk van hen op een heel ander punt in zijn leven. Patrick is een 29-jarige gamedesigner die weer begint te daten nu zijn ex verloofd is met iemand anders. De opkomende kunstenaar Agustín is 31 en twijfelt of hij monogaam wil zijn terwijl hij net gaat samenwonen met zijn vriend. De derde vriend, Dom, is 39 en moet als oudste van de drie onder ogen zien dat hij de middelbare leeftijd nadert en nog steeds als ober werkt met vele onvervulde jeugddromen.
Op zondag 11 januari start seizoen 2.

 

 

 

 

Parks and Recreation * * * * *
Parks and Recreation is een Amerikaanse sitcom van de zender NBC. De serie is geschreven en geproduceerd door de makers van The Office (US), maar is minder cynisch van toon. Parks and Recreation richt zich op de belevenissen van de medewerkers van het gelijknamige departement in de fictieve plaats Pawnee, Indiana in de Verenigde Staten. Terugkerende thema's zijn de bureaucratie van een kleine gemeenschap, vriendschap en de balans tussen privé en carrière. De hoofdrol, die van de ambitieuze en goedwillende bureaucraat Leslie Knope, wordt vertolkt door Amy Poehler. Het gedeputeerd hoofd van het parkdepartement en verkozen tot gemeenteraadslid in Pawnee. Aanvankelijk naïef en onzeker, groeit Leslie uit een effectieve en daadkrachtige bureaucraat en een goede vriendin voor haar collega's. De ambitieuze pogingen van Leslie en haar collega's om de kuil achter een huis te vullen en er een park van te maken blijven seizoenen lang tevergeefs.
Op dinsdag 13 januari worden de eerste én tweede episode van het zevende en laatste seizoen uitgezonden.

 

 

Suits * * * * *
Suits gaat over de snelle en riskante zakenwereld van een vooraanstaand advocatenkantoor in Manhattan. Succesvol bedrijfsjurist Harvey Specter neemt een groot risico door de geniale maar onopgeleide Mike Ross aan te nemen als z’n nieuwe compagnon. Mike heeft geen rechtendiploma, terwijl het bedrijf enkel uitblinkers met een rechtendiploma van Harvard aanneemt. Hij heeft echter wel een buitengewoon goed geheugen, waardoor hij toch een briljant advocaat blijkt te zijn. Mike en Harvey houden Mike’s gebrek aan juridische scholing geheim en worden een onverslaanbaar duo. Het geheim blijft echter in elk seizoen weer voor grote problemen zorgen.
Vanaf woensdag 28 januari gaat seizoen 4 verder.

 

 

The Americans * * * *
Overdag werken ze als reisagenten, maar ’s nachts gaan zij aan de slag als spionnen. Het lijkt de inleiding van een Jambers-reportage maar in werkelijkheid is het de basis voor The Americans. De serie speelt zich af in de jaren tachtig met de Koude Oorlog als achtergrond.  KGB-agenten Mischa en Nadezhda werden in de Sovjet-Unie getraind om daarna op het einde van de jaren zestig in de Verenigde Staten te gaan wonen onder de namen Philip en Elizabeth Jennings. De gegevens die ze verzamelen bij hun infiltraties in de politieke wereld van Washington D.C. geven ze door aan hun KGB-contactpersoon. In 1981 zijn ze inmiddels getrouwd en hebben twee kinderen, de dertienjarige Paige en de tienjarige Henry, die niets weten van de afkomst en achtergrond van hun ouders. Als de Koude Oorlog escaleert, moeten Philip en Elizabeth extreme maatregelen nemen om hun missie voort te zetten en hun ware identiteit verborgen te houden. Maar als een FBI-agent tegenover hun in de straat komt wonen, belanden ze in een spannend kat-en-muisspel.
Op woensdag 28 januari begint seizoen 3.

 

 

Scandal * * *
Scandal is een politieke thrillerserie uit 2012 van ABC. Het verhaal draait om Olivia Pope en haar team. Zij proberen het publieke imago van de politieke elite in Washington en daarbuiten te beschermen en samen zorgen ze ervoor dat al die geheimen en schandalen het daglicht niet zien. Olivia werkte vroeger als Communications Director voor de President, maar is na zijn verkiezing haar eigen Crisis Management bureau begonnen, dat ze Olivia Pope and Associates gedoopt heeft. Ze probeert te breken met haar verleden, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.
Seizoen 4 wordt momenteel elke donderdag uitgezonden.

 

 

[ DISCLAIMER: dwars is in geen geval aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die voortkomt uit klachten als gevolg van een zogenaamde serieverslaving. ]