don't panic!

editoriaal
26/04/2015
🖋: 

Met de Paasklokken vlogen ook de laatste vrije dagen weg. In de bib worden weer studentenpasjes ter legitimatie geëist en de rekken van Jean-Pierre worden door studenten leeggeplunderd op jacht naar Nalu’s, Red Bulls en andere energieversterkende middelen. Het wordt kortom hoog tijd om de boeken van onder ’t stof te halen of onderhandelingen voor nota’s van die ene slimmerik te starten.

Onze regering onderhandelt ondertussen lustig verder over de inschrijvingsgelden van het hoger onderwijs. Daar protesteert Studenten Troef tegen (p. 8). Ja, studenten heffen niet enkel graag het glas op de allereerste beiaardcantus maar engageren zich ook (p. 22). Zeker als er in eigen vlees gesneden moet worden. Zo ook op onze eigen redactie: u las eerder al dat wij niet enkel goochelen met artikeldeadlines en uitgesteld schoolwerk, maar ook met budgettaire problemen. Maar in tijden van nood vindt men de meest creatieve oplossingen zo blijkt! Er werden nieuwe samenwerkingsbanden gesmeed en oude weer aangesterkt en opgefrist. Volgend jaar vindt u ons dan ook op een nieuwe uitvalsbasis te Universiteit Antwerpen. Bedankt Bruno de Loght! Over venten gesproken, het hoofd van het departement Sociale, Culturele en Studentengerichte Diensten is een van de enige mannen in het vrouwenbastion aldaar. Werken vrouwenquota dan toch? U leest het verderop in deze dwars (p. 10).   

 

Ook als u in tijdsnood zit qua studeren, bieden wij je graag creatieve oplossingen aan. Het is algemeen geweten dat seks de concentratie verhoogt, wie weet schop u het zelfs tot bekroonde fotografe (p. 4). Of zet een plaatje van Trilogy op, klassieke muziek met net dat tikje extra coolness (p. 32). Onze eigen daddy cool, Alain Verschoren, citeerde reeds de gevleugelde woorden van ‘The hitchhiker’s guide to the galaxy’ als belangrijkste studietip: “Don’t panic!”