Cultuuragenda november 2011

27/10/2011
🖋: 

Als je net zoals ik amper zon hebt gezien deze zomer, jouw hoofd breekt over de alomtegenwoordige crisis en nog steeds worstelt met studieprogramma’s en beursgerelateerde stresssymptomen begint te vertonen, is er geen betere remedie dan deze cultuuragenda om alle kopzorgen te laten bekoelen. Je zal je helemaal zen voelen. Beloofd.

DESINGEL (11/10-17/04) Studium General

Lezingenreeks in samenwerking met Artesis over onze generatie, haar kwalen en uitdagingen. Verschillende interessante sprekers rond diverse thema’s. Voor ieder wat wils en helemaal gratis, telkens op dinsdag.

 

WINKELHAAK (15/10-26/11) Hel Looks

Je hebt Facehunter, Antwerp street style, Il Sartorialist, ... en als je dan nog niet weet wat aandoen: check Hel Looks! Of je hebt geen idee waar ik het over heb, check Hel Looks! Nu in expovorm op groot blinkend formaat in Designcentrum Winkelhaak te bezichtigen.

 

TRIX (27/10) Entropology

Er is al genoeg gezegd en gezeverd over School is Cool, maar dit talent van eigen unief zal je bij de lancering van hun debuutalbum andermaal van de sokken blazen.

 

ANTWERP EXPO (31/10 - 11/11) Boekenbeurs

Voor signeersessies, veel kinderen, ouders met regenjassen en buideltasjes, en goodiebags, één adres: de Boekenbeurs. Check wat er gepland staat voor je het waagt deze massa te trotseren, De Groene Waterman is immers het hele jaar open.

 

CC ZWANENBERG (01/11) Heist Record Fair

Niet bij de deur, maar voor de vinylofiel wel een klein walhalla. Gigantisch aanbod van duizenden tweedehands vinylplaten, cd's, muziekboeken, posters en memorabilia uit heel Europa.

 

ARENBERGSCHOUWBURG (8/11) Cocaïne is geen FairTrade

De UAB nodigt je uit op het startevenement van hun meest recente bewustmakingscampagne. Het project ‘Cocaïne is geen fairtrade’ wil de afneemmarkt van deze drugs bevragen. Aanbod en vraag zijn nu eenmaal elkaars bestaansvoorwaarde. Kom zeker je licht opsteken, en voel je maar lichtjes moreel verplicht.

 

DE MARKTEN BRUSSEL (11/11) Gegoten lood

Lezing door Lieven de Cauter, actueel, intellectueel zwaargewicht, in samenwerking met DeWereldMorgen. Het entropisch imperium. Van Ground ero tot Tahrir Square. Het post- 9/11-tijdperk vanuit activistisch oogpunt. Je zal niet gerustgesteld, maar wel bewustgemaakt worden. Meer info op www.gegotenlood.nl

 

SCHELD'APEN (11/11) Vies feest

Er zal wel genoeg verantwoord gedoneerd en verbroederd worden zonder jou op deze dag. Dus doe je vuil sloefkes aan en begeef je naar Scheld’Apen voor het denderend VIES FEEST. Het zal zijn zoals het klinkt. Vies. Feestelijk.

 

MONTY (15/11-07/12) Onze paus

Wunderbaum speelt een tekst van de gevierde Nederlandse auteur Arnon Grunberg. 
Het stuk gaat over een Vlaamse academicus die geen werk vindt, en zijn geluk gaat zoeken aan een Poolse universiteit. Het wordt een totale catastrofe. Of naar je mama luisteren op te late leeftijd slecht voor de gezondheid is.

 

VLAAMSE OPERA (vanaf 16/11) Tsjarodejka

Een ietwat onbekendere opera van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski die aan elkaar hangt van de contrasten tussen oud en jong, conservatisme en progressiviteit, publiek en privé.

 

ARENBERG (19-20/11) Crossing Border

Als je maar één dag uitgetrokken hebt voor cultuur deze maand, neem dan deel aan Crossing Border en je krijgt het via een infuus binnen gepompt. Je hebt je shot binnen en kan weer een maand interessant doen aan de toog van Kassa 4.

 

THEATER ZUIDPOOL (23-26/11) Salome Redux

Want Johannes zeide tot hem: Het is u niet geoorloofd haar te hebben. En willende hem doden, vreesde hij het volk, omdat zij hem hielden voor een profeet. Maar als de dag der geboorte van Herodes gehouden werd, danste de dochter van Herodias in het midden van hen, en zij behaagde aan Herodes.