Cultuuragenda mei/juni 2010

14/08/2010
🖋: 

De afgelopen maanden ben je bijna letterlijk door ons met cultuur overspoeld en hebben we je leren zwemmen in de woeste wateren van het Antwerpse cultuurbad. Stilletjes hoop je misschien dat de storm nu is uitgeraasd. Niets is minder waar! De loodjes beginnen immers steeds zwaarder te wegen en dwars bewaarde het lekkerste voor het laatst.

Bourla Schouwburg (18 & 19/05) ‘Bezonken Rood’ door Guy Cassiers.

De toneelbewerking van deze succesroman van Jeroen Brouwers ging in 2004 al in première en speelde op alle Europese theaterfestivals. Voor iedereen die daar niet bij kon zijn is er nu een herneming in eigen land.

 

Monty (20 t.e.m. 22/05) ‘Oblomow’ door Lazarus.

We vroegen ons af of de mannen van toneelgroep Lazarus nog eens samen op het podium zouden staan. De toneelbewerking van deze Russische roman geeft het verlossende antwoord, waarbij gastactrice Charlotte Vandermeersch de ploeg komt versterken.

 

Trix (22/05) Trixtraxfest.

Heb jij het afgelopen jaar ook genoten van de gratis Trixtrax avonden? Als afsluiter van het seizoen is er deze maand een extra spetterende editie waarbij onder andere Nieuw Zwart Trio en Boston Tea Party op de affiche staan.

 

Roma (21 t.e.m. 23/05) Tutti Fratelli.

Dit zeer gevarieerde en bonte gezelschap neemt je samen met het onvergetelijke Fratelliorkest mee in een lange liedjestrein. Van Hugo Claus tot Johnny Cash, niets is te gek.

 

Middelheimmuseum (vanaf 23/05) ‘Heeft het monument nog toekomst?’

Om een antwoord te kunnen geven op deze vraag, nodigt het Middelheimmuseum dertien kunstenaars uit die hun visie geven op de functie van kunst in de openbare ruimte. De resultaten zijn de hele zomer in het Middelheimpark te bekijken.

 

Zuiderpershuis (27/05) ‘De weg naar Kaapstad’, boekpresentatie van Abdelkader Benali.

De Nederlandse schrijver en ex-hardloper Abdelkader Benali reisde de afgelopen maanden door Afrika, op zoek naar de betekenis van voetbal in dit continent. Zijn bevindingen waren eerder al stof voor een tv-documentaire en zijn nu ook in zijn nieuwe boek te lezen.

 

Nieuwe justitiepaleis en Petrol (29 & 30/05) ‘Tussen droom en daad’, openingsfestival van De stad van Elsschot.

Het kan je niet ontgaan zijn dat de Stad Antwerpen volgend jaar een eerbetoon brengt aan één van haar grootste schrijvers. Dit openingsfestival belooft heel veel goeds, met optredens van onder andere Absynthe Minded en Tom Lanoye. Kijk voor info en tickets op www.destadvanelsschot.be

 

Café Local (06/06) Salsa Domingo!

Kun jij na het dagenlange stilzitten wel wat beweging gebruiken? Café Local organiseert wederom een maandelijkse Salsa workshop. Van ’s middags tot ’s avonds word je getrakteerd op salsalessen, shows en Cubaanse live-muziek.

 

Cartoons (09/06) El secreto de sus ojos.

Dit Argentijnse liefdesdrama sleepte de Oscar voor beste niet-Engelstalige film in de wacht. Een gepensioneerde rechter zet zich in om een onopgeloste zaak die hem altijd is blijven achtervolgen op te lossen. Liefde en misdaad wisselen elkaar af, evenals de verschillende tijdsbeelden.