Cultuuragenda februari/maart 2010

06/02/2010
🖋: 

Er is altijd licht aan het einde van die lange, donkere tunnel waarin winterdepressies, matige examenresultaten en onbeantwoorde valentijnskaartjes zich schuilhouden. Open je gordijnen en verstop je niet langer onder je wollen winterdeken. De wereld om je heen lijkt langzaam te ontdooien en cultureel Antwerpen ontwaakt uit een lange winterslaap. dwars stapte alvast in de ijsbreker en sleepte een verse lading cultuur aan boord.

Pure Antwerp (15/02) R!ch&Famous.

Diverse dj’s en free candy laten je zo vergeten dat het eigenlijk een saaie maandagavond is. Club Pure op het Eilandje trekt in ieder geval alles uit de kast om jou uit je winterdip te halen. Voor reservaties en info mail je naar info@richandfamous.be.

 

Monty (17/02) Admiral Freebee.

Admiral Freebee stelt zijn nieuwe album ‘The Honey and the Knife’ aan je voor. De plaat belooft een verzameling van ijzersterke nummers, waarin bevlogen gitaarspel en expressieve zang elkaar afwisselen. Fans kijken al maanden uit naar deze cd-release, dus wees er snel bij.

 

Cinemazalen (24/02) ‘From Paris with love’.

Geen nood, dit is niet de zoveelste sextape van Paris Hilton, maar de nieuwste actiethriller van regisseur Pierre Morel. Een Amerikaanse ambassadeur probeert samen met een spion een terroristische aanslag te vermijden. De hoofdrollen zijn weggelegd voor onder andere John Travolta en Jonathan Rhys Meyers.

 

Bourla Schouwburg (27/02) Bourla Beats.

Houseparty’s zijn niet cultureel? Voortaan hoef je je niet meer schuldig te voelen wanneer je de dansvloer verkiest boven de rode, pluchen zetels van de toneelzaal. Met de dj’s van Bourla Beats zet jij de meest chique schouwburg van Vlaanderen op zijn kop.

 

Zuiderpershuis (04/03) ‘Un fou noir au pays des Blancs’.

Speciaal ter gelegenheid van de vijftigjarige onafhankelijkheid van Congo, wordt dit toneelstuk hernomen. De gerenommeerde Congolese auteur Pie Tshibanda vlucht naar België en wordt geconfronteerd met vooroordelen, een vreemde cultuur en discriminatie en bindt de strijd aan met de Belgische administratie.

 

Theater Klokhuis (04/03 t.e.m. 14/03) ‘De witte roos’.

Deze muziektheatervoorstelling vertelt het tragische verhaal van Hans en Sofie Scholl, die tijdens de Tweede Wereldoorlog de verzetsbeweging ‘Die weiße Rose’ oprichtten. In dit stuk wordt er vooral ingezoomd op de twee personages, geen helden, maar jonge mensen die hun dromen en idealen nastreefden.

 

Arenberg Schouwburg (09/03) Tom Lanoye, ‘Woest’.

Wegens grandioos succes herneemt Tom Lanoye zijn theatertournee ‘Woest’ uit 2008. Een gevarieerd programma met komische hoogtepunten en ontroerende dieptepunten uit de afgelopen 25 jaar. Voor allen die toen niet konden gaan, is er nu dus een laatste kans.

 

Jeugdcentrum Vizit, Wilrijk (11/03) Kok, koken op kot!

Heb jij er ook genoeg van om iedere avond pizza’s en frieten te eten, of wil je die overtollige kerstkilo’s liever kwijt? Tijdens deze workshop krijg je alle tips om gezond, lekker, makkelijk en betaalbaar te koken.

 

Antwerpse Campussen (18/03 t.e.m. 25/03) AntARTik.

De kunstweek van de Antwerpse Associatie brengt opnieuw cultuurliefhebberij van de studenten naar de studenten. Heb je zelf artistieke aspiraties? Meld je in februari aan bij het secretariaat op je campus!

 

MuHKA (t.e.m. 02/05) ‘Animism’.

Animatie is meer dan alleen Pixar films en computergames. Het concept ‘animisme’ werd reeds aan het einde van de negentiende eeuw door antropologen bedacht, en betekent de opheffing van de grens tussen natuur en cultuur. Deze tentoonstelling biedt je een kritische kijk op de ontwikkeling van deze controversiële kunstvorm.